6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

GTO'ya ziyaret

Milli Güvenlik Akademisi (MGA) 64. dönem müdavimleri, Gaziantep Ticaret Odası'nı (GTO) ziyaret etti.

Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can ve Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı'nın da eşliğinde GTO'yu ziyaret eden MGA Komutanı Tümgeneral Ümit Şahintürk ve beraberindeki müdavimler, ziyaretleri sırasında ilk olarak GTO tarafından bölgedeki turizm potansiyelinin tanıtımına yönelik hazırlatılan belgesel filmi izledi. Belgesel gösteriminin ardından bir konuşma yapan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, 64. dönem müdavimlerini Gaziantep'te görmekten büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Kent ve bölgenin sosyo-kültürel yapısı ile ilgili olarak müdavimlere brifing veren Aslan, "Türkiye'nin bir an önce kendi gündemine dönmesi, kendi tarihinden gelen öz değerlerinin ve ağırlığının bilincinde nesiller yetiştirmesi gerekiyor. Ülke olarak, dünya arenasında rol alabileceğimiz ve bölgenin en büyük aktörü olabileceğimizin farkına varmamız halinde önümüz açılacaktır" dedi.

Türkiye'nin öncelikle gündemle ilgili sıkıntıları olduğunu ifade eden Aslan, şunları söyledi:

"Konjonktürel dünya krizi, ekonomik sıkıntılar, ülke içindeki ekonomik sıkıntılar bizi sıkboğaz ederken bile biz üretmeye çalışırken; üretimi, ekonomiyi, istihdamdaki sıkıntıları Türkiye'de gündemin birinci maddesine taşıyamamanın sıkıntısını çekiyoruz. Türbandı, Ergenekon'du, parti kapatmaydı. Bir sürü gündemden maalesef esas gündemimize geçemiyoruz. Türkiye'nin zenginlikleri gündemimizde olmalı. Bu zenginlikleri konuşmalıyız. Bunları insanların, dünyanın hizmetine sunarken bize ne kadar istihdam sağlayabileceğini, dünyada ne kadar prestij kazanabileceğimizi ve bu konuda neler yapmamız gerektiğini gündemin birinci maddesi yapmalıyız. Bunu yaparsak önümüz açık.''

MGA Komutanı Tümgeneral Ümit Şahintürk de Gaziantep'e geliş amaçlarının kenti müdavimlere tanıtmak olduğunu, her seferinde taze bir enerjiyle geldiklerini ifade etti.

MGA'nın programına baktığında her zaman Gaziantep'in gezilerde yer aldığını gördüğünü ve bunun iki nedeni bulunduğunu belirten Şahintürk, ''Gaziantep, geçmişte verdiği kurtuluş mücadelesi ve günümüzde de ekonomik ve sosyal gelişmişliği açısından parlayan bir yıldız. Bu açıdan her zaman cezbediyor. Diğer bir nedeni ise Gaziantep'in gösterdiği konukseverlik'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından GTO Meclis Başkanı Zeki Yağcı ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, ziyaretin anısına Tümgeneral Ümit Şahintürk'e çeşitli hediyeler takdim etti.

.
Yayın Tarihi : 27 Mart 2008 Perşembe 11:33:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?