6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gül, Gaziantep'e gazilik beratı verdi

Gaziantep'teki temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gaziantep'e gazilik unvanı verilişinin 87. yıl kutlama programına katıldı.


Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Gül, Gaziantep'e başka bir gün planladığı ziyaretini, gazilik unvanı verilmesi nedeniyle bugüne çektiğini belirtti. Gül, Gaziantep'in 1925'ten beri beklediği İstiklal Madalyası'na kavuştuğunu, kente İstiklal Madalyası verilmesinin geç kalmış bir borcun ifasından başka bir şey olmadığını kaydederek, "Bu İstiklal Madalyası, aziz şehitlerimizin, kahraman gazilerimizin hatıralarına küçük bir armağandır. Bu mücadeleyi, yapılan
fedakarlıkları, unutmadığımızı ve unutturmayacağımızı göstermesi açısından büyük önem taşımaktadır" dedi.


Cumhurbaşkanı Gül, Kurtuluş Savaşı yıllarında Türk milletinin bayrağını gönderden indirmemek için büyük zorluklar içinde mücadele ettiğini, bu mücadele içerisinde Gaziantep'in çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti. Gül, konuşmasını şöyle sürdürdü:


"Bu millet etle tırnak gibi ayrılmaz bir bütündür. Bu bayrak, göklerde dalgalandığı müddetçe bu millet asla bölünmeyecektir. Bazı gafiller bunu yapabileceklerini zannedebilirler, ama sonra perişan olacaklardır, zaten bunu da anlamaya başlamışlardır. Düşman işgalinin olduğu her yerde kendiliğinden bir araya gelen binlerce insan, düşmana karşı koymuştur. Kurtuluş Savaşı mücadelesini veren bu milletin her ferdi bir kahramandır. Türk kültüründe gazilik unvanı herkese nasip olmaz. Bir kentin gazi unvanına sahip olması o kentin insanlarının yiğitliğini göstermektedir. Kurtuluş Savaşı yıllarında bizim büyüklerimizin gösterdiği direniş azmini bugün başka şekilde göstermeliyiz. Bugün yapacağımız şey; Türkiye'yi daha ileriye taşımak, Türk milletini daha da zenginleştirmek, demokrasimizi çok daha güçlendirmek için gece gündüz çalışmaktır. Daha gidilecek çok yolumuz, yapacak çok işimiz var."


Cumhurbaşkanı Gül'ün konuşmasının ardından kürsüye gelen Devlet Bakanı Mehmet Şimşek de Gaziantep'i onurlandırdığı için Cumhurbaşkanı Gül'e ve İstiklal Madalyası Kanunu'nun çıkarılmasında katkısı olanlara teşekkür etti.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül daha sonra İstiklal Madalyası Beratını Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı'ya verdi

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2008 Cumartesi 03:09:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?