6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Güney İlleri Tabip Odası Toplantısı

Gaziantep'te Güney İlleri Tabip Odaları Toplantısı (GİTO) yapıldı.

Gaziantep-Kilis Tabip Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya Gaziantep-Kilis Tabip Odası, GİTO Sekreteryası, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İskender Sayek, TTB Merkez Konsey Genel Sekreteri Dr. Eriş Bilaloğlu ile Adana Tabip Odası, Mersin Tabip Odası, Kahramanmaraş Tabip Odası,Şanlıurfa Tabip Odası, Adıyaman Tabip Odası ve Hatay Tabip Odası üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Gaziantep-Kilis Tabipler Odası Başkanı Dr. Fethi Albayram, son zamanlarda sağlıkta dönüşüm programı adı altında hızlı bir değişimin yaşandığını belirtti.

İyi ile kötünün, olumlu ile olumsuzun birbirlerine karıştığı bir sürecin yaşandığına dikkat çeken Albayram, "Bu süreç içinde hekimlerin ve yasal meslek örgütlerinin neredeyse yok sayıldığı, sistem içinde baş rolde olması gereken meslektaşlarımıza figüran rolünün bile çok görüldüğü br dönemden geçiyoruz. Böyle bir süreçte başta Türk Tabipler Birliği merkez yönetimi olmak üzere tabip odalarına çok büyük iş ve sorumluluk düşmektedir. Tabi üyelerimizin desteğinin önemi burada aşikardır. Çünkü bu tür örgütlerde olduğu gibi genel merkezimiz ve odalarımız da gücünü üyelerinden almaktadır" dedi.

GİTO toplantı gündeminde Adana'da aile hekimliğine geçiş sorunları ve aile hekimliği uygulaması, sağlık politikaları ve sağlıkta veri toplama metodolojisini öğrenmek için ekiplerin oluşturulması, işçi sağlığı ve iş güvenliği kanunundaki değişikliklerin değerlendirilmesi, özel hekimlik sözleşmelerinin tek tip olması ve uygulanması için yapılması gerekenler ve ücretlendirme, uygulamaya giren genel sağlık sigortası ve proaktif tutum, odalar arası işbirliğinin geliştirilmesi konuları ele alındı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2008 Cumartesi 16:48:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?