4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Güneydoğu Anadolu kavruluyor

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan aşırı sıcak hava sebebiyle serinlemek isteyen vatandaşlar, yüzme havuzlarına akın etti.


Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı kapalı yüzme havuzuna akın eden vatandaşlar, aşırı sıcak havanın etkisinden suya girerek kurtulmaya çalışıyor. Özellikle çocukların yoğun ilgi gösterdiği havuz, gündüz saatlerinde dolup taşıyor. Yetkililer, hem yüzme öğrenmek hem de aşırı sıcak havanın etkisinden kurtulmak isteyenlerin havuza büyük ilgi gösterdiklerini belirtti. Yüzme bilmeyenlere uzman kişiler tarafından eğitim verildiğini kaydeden yetkililer, yaz günlerinde sıcak havanın olumsuz etkilerinden kurtulmak isteyenleri havuza davet etti.


Havuza giren küçük çocuklar da havaların aşırı derecede sıcak olması sebebiyle kapalı yüzme havuzuna gelerek serinlemeye çalıştıklarını söyledi. Havuza gelen çocuklar, hem yüzme öğrendiklerini hem de serinlediklerini ifade etti.


Bu arada, uzmanlar hava sıcaklığının artacağı yönünde bilgi verirken, 10.00 ile 16.00 saatleri arasında özellikle yaşlıların ve çocukların güneşte dolaşmaması konusunda uyarılarda bulunuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2007 Salı 17:46:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?