6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

'Güneydoğu Anadolu Sinema Günleri'

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Avrupa Birliği Bilgi Bürosu’nun düzenlediği “Güneydoğu Anadolu Sinema Günleri” 11 Kasım’da Birecik’teki ilk gösterimleri ile başlıyor. 

2008 yılının AB tarafından Kültürlerarası Diyalog yılı olarak ilan edilmesi ile birlikte üye ve aday ülkelerde kültürel etkinliklere ağırlık verildi. Avrupa Komisyonu, Kültürlerarası Diyalog Yılı ile Avrupa’da toplum hayatına farklı kültürlerin katkılarını vurgulamak ve bu zengin kültürel mirasın faydalarını keşfetmek için bireyleri cesaretlendirmeyi hedefledi. Avrupa Birliği’nin başlattığı kampanya ile kültürler arası diyaloğun uyum içinde yaşamayı öğrenmek için gerekli olduğuna dair farkındalığı arttırmak hedefleniyor. 

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu ve Gaziantep Ticaret Odası arasında yürütülen “Türkiye’de AB Bilgi Ağı’nın Desteklenmesi Projesi” kapsamında Türkiye Koordinatörlüğünü Gaziantep Ticaret Odası’nın üstlendiği AB Bilgi Büroları Ağı da 2008 yılında kültürel etkinliklere ağırlık verdi. AB Bilgi Büroları Ağı, AB Bilgi Büroları’nın faaliyet gösterdiği 14 il (Adana, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Mersin, Samsun, Trabzon, Van, Edirne, Konya) ve çevresinde düzenlediği kültürel etkinlikler ile yöresel ihtiyaçlar ve tercihlerin yanı sıra, kültürlerarası iletişim ve etkileşimi arttırmak amacıyla sergiler, konserler, film gösterimleri ve seminerler düzenliyor. AB Bilgi Büroları Ağı içerisinde kurulan ilk Büro olma özelliğine sahip Gaziantep AB Bilgi Bürosu, bu çerçevede 11 Kasım-11Aralık tarihleri arasında, “Güneydoğu Anadolu Sinema Günleri”ni düzenleyerek Birecik, Nizip, Besni, Oğuzeli ilçelerinde ve Kilis’te halka sinema keyfi yaşatmayı hedefliyor. 

11 Kasım’da Harran Üniversitesi Birecik Meslek Yüksek Okulu işbirliğinde Birecik Belediyesi toplantı salonundaki gösterimlerle başlayacak olan etkinlik, 12-13 Kasım’da Nizip Ticaret Odası işbirliğinde Nizip’te, 14 Kasım’da Gaziantep Üniversitesi Oğuzeli Meslek Yüksekokulu işbirliğinde Oğuzeli’nde, 20 Kasım’da Adıyaman Üniversitesi Meslek Yüksekokulu işbirliğinde Besni’de ve 21 Kasım’da ise Kilis Yedi Aralık Üniversitesi işbirliğinde Kilis’teki gösterimlerle devam edecek.
Güneydoğu Anadolu Sinema Günleri çerçevesinde saat 10.00 ile 16.00 arasında halkın ücretsiz olarak izleyebileceği Avrupa ve Türkiye-Avrupa ortak yapımı filmler ve belgeseller ise şöyle:
"Uygarlığın Öyküsü (Türkiye-AB işbirliğinde Gaziantep Ticaret Odası tarafından hazırlanan Güneydoğu tanıtım filmi). Pan’ın Labirenti (İspanya yapımı, fantastik). Piano Piano Bacaksız (Türkiye yapımı, komedi, dram). Mutluluk (Türkiye-Yunanistan ortak yapım, dram). Polonya Rüyası (Polonya yapımı, belgesel). Leylek (Macaristan yapımı, belgesel). Ağustos Karıncası (Türkiye yapımı, belgesel)."

İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2008 Pazar 13:11:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?