4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

'Güneydoğu Anadolu Tanıtım Projesi'

Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından hazırlanan ‘Güneydoğu Anadolu Tanıtım Projesi’ kapsamında hazırlanan tanıtım çıktılarının tanıtım toplantısı Gaziantep Ticaret Odası toplantı salonunda yapıldı.

Yerli ve yabancı konukların katıldığı toplantıda Güneydoğu Anadolu Tanıtım Projesi çıktıları olan "Uygarlığın Öyküsü" isimli turist rehberi, 20 dakikalık Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanmış tanıtım filmi, Miras isimli yöresel müzik albümü, web sitesinin tanıtımı yapıldı.

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan, "Elimizde çok büyük bir hazine var. Antakya'dan başlayarak Batman, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Şanlıurfa, Kilis ve son durak Gaziantep olmak üzere bir kültürel döngüyü dünyanın hiçbir yerinde bulmak mümkün değil. Bu hazineyi sunmak için alt yapı ve tanıtım sıkıntılarımız var. Bu sıkıntıları gidermek için yeni oteller, havalimanı yapıyoruz. Bu proje bir başlangıç, bölgesel ve ülkeler çapında bu proje devam edecek" diye konuştu.

Tanıtım toplantısından sonra 40 kişilik bir ekibin 5 günlük bir gezi yaparak Güneydoğu Anadolu'yu turlayacağını belirten Aslan, "Tüm yerli ve yabancı konuklardan rica ediyorum bu 5 günlük gezi sonunda Güneydoğu Anadolu Bölgesini dünyaya tanıtın lütfen" dedi.

Proje Koordinatörü Filiz Hösükoğlu ise 2005 yılında başlayan projede Güneydoğu Anadolu Bölgesini tanıtmayı hedeflediklerini, böylece gelen turist sayısını arttırmayı ve buna bağlı olarak istihdam oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Gelecek ay sonunda tamamlanacak projede 9 uzman, 2 proje koordinatörü, 10 araştırmacı, yazar ve editörün görev aldığını belirten Hösükoğlu; proje sonunda 20 bin adet turist rehberi, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Adıyaman'ın yer aldığı 20 dakikalık uzun, 5 dakikalık kısa ve 1 dakikalık spot olmak üzere tanıtım filmi, 10 bin adet yöresel müzik albümü, web sitesi yaparak bölge ve ülke turizmin hizmetine sunduklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2007 Çarşamba 17:03:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?