4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Güneydoğu Anadolu'da kültür sanat

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu (DDT), "7 Kocalı Hürmüz" oyununu tiyatroseverlerle yeniden buluşturacak.

İsmet Hürmüzlü'nün rejisini üstlendiği, Sadık Şendil'in ünlü eseri "7 Kocalı Hürmüz"de Filiz Kılıç, Lale Ertiş Gençtürk, Gözen Müftüoğlu, Pınar Gün, Özden Gököz, Selim Bayraktar, Ali Çelik, Uğur Çınar, Murat Bölük, Serkan Ekşioğlu, Gökçe Yurtsal, Ercan Kılıçarslan, Sevda Özbek Kaya, Murat Bayrak, Songül Çakmak, Ayla Ekinci ve Zehra Karakoyun rol alıyor.

Dekoru Sertel Çetiner'e, kostümü Fatma Görgü'ye, ışığı İzzetin Biçer'e ait, Şendil'in 1967 yılında yazdığı müzikli oyun, 19. yüzyıl İstanbul'unda Hürmüz adındaki kadının ekonomik sıkıntılar karşısında bulduğu kolaycı çözümü anlatıyor. Çeşitli mesleklerden 6 ayrı erkekle yasal olmayan evlilikler yapan Hürmüz, her kocasını haftanın bir günü ağırlamakta ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılatmaktadır. Ancak beklenmedik bir anda bir doktora aşık olan Hürmüz'ün yaşamı, bu aşkın etrafında dönen komik ve karmaşık olaylarla değişir.

Türk tiyatrosunun önemli eserleri arasında yer alan ve birçok kez hem özel tiyatrolar hem de devlet tiyatrolarınca sahnelenen "Yedi Kocalı Hürmüz", sinemaya da uyarlanmıştı.

Oyun, 15-17 Martta Orhan Asena Sahnesi'nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

DDT, ayrıca, sevilen oyununu 19 ve 20 Martta turne çalışması kapsamında Siirtli tiyatroseverler için sahneleyecek. 

Batman

Batman'da Nevruz etkinlikleri kapsamında Türk halk müziği sanatçıları Latife Erarslan ve Adnan Çilesiz, Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda sevilen eserlerini seslendirecek.

Şanlıurfa

Şanlıurfa'da Türk halk müziği konseri düzenlenecek.

Şanlıurfa Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) tarafından organize edilen Türk halk müziği korosu konseri, bugün saat 20.00'de DSİ 15. Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Şanlıurfa Belediyesi tiyatro ekibince 17 Mart Cumartesi günü saat 19.30'da "Amca Size İnsan Diyebilir Miyim" adlı tiyatro oyunu sahnelenecek.

Şair Nabi Kültür Merkezi'nde tiyatroseverlerle buluşacak, Tamer Dursun'un yazdığı, Abdülkadir Kırıcı'nın yönetmenliğini yaptığı tiyatro oyunu, sosyal içerikli mesajlar sunan 2 perdeden oluşuyor.

Gaziantep

Ankara Devlet Tiyatrosu, adını Sait Faik'in eserinden alan "Son Kuşlar" oyununu Gaziantep'te sahneliyor.

Gaziantep Devlet Tiyatrosu Onat Kutlar sahnesinde bugün gösterime giren oyun, 17 Marta kadar izleyicilerle buluşacak.

Semih Sergen'in yazdığı, Haluk Cömert'in yönettiği oyun, yalnızca sohbet etmek için geneleve gelen bir adamla, burada tanıştığı kadının sonu aşkla biten serüvenini konu alıyor.

Genelevde çalışan kadın, edebiyat öğretmeni babasının etkisiyle hayranı olduğu Sait Faik'in "Son Kuşlar" kitabından satırları da sahneye taşıyor.

Dekoru Malike Başkan'a, kostümleri Berna Cömert'e, ışığı Zeynel Işık'a ait oyunda Sanlı Baykent, Serap Doğan, Koray Karaca, Cantuğ Turay, Başak Güleç rol alıyor. Oyunculara Orhan Deniz de klarnetle eşlik ediyor.
A.A.
Yayın Tarihi : 15 Mart 2007 Perşembe 12:28:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?