6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gurbetçi adaylarına Almanca dil kursu

Araban ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından aile birleşimi için Almanya'ya gidecek olan gurbetçi adaylarına Almanya'ya giriş vizesi alabilmeleri için Almanca dil kursu açıldı.

Halk Eğitim Merkezi tarafından Araban Merkez İlköğretim Okulu'nda düzenlenen Almanca Kursu'na Almanya'da yakınları bulunan 30 Arabanlı gurbetçi adayı başvurdu. Hafta içi her gün öğleden sonra 2 saat süreyle gurbetçi adaylarına Fakılı Köyü İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Kadir Yiğit ders veriyor.

Almanya'ya giriş vizesi almaları için kolaylık sağlamak amacıyla, gelen talepler üzerine kurs Almanca dil kursu açtıklarını ifade eden Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Yılmaz, şunları söyledi:

"Almanya'da yakınları bulunan ve Almanya'ya giriş vizesi almak için Almanca öğrenmeleri gereken vatandaşlarımızın müracaatları neticesinde Almanca dil kursu açtık. İlçe halkına faydalı olacağını düşünerek Merkez İlköğretim Okulu'na açtığımız Almanca dil kursunda, eğitim-öğretim saatlerinin bitiminde hafta içi her gün 2 saat Almanca ders veriyoruz. Kursumuza ilgi büyük oldu. Şu anda 30 kursiyere usta öğretici Fakılı Köyü İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Kadir Yiğit ile Almanca öğretmeye başladık. İlçe halkının yararına açtığımız Almanca dil kursundan yararlanacak kursiyer sayısının her geçen gün artarak devam edeceğine inanıyorum.''

.
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2008 Çarşamba 15:01:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?