6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gurbetçi aileden 4 gün 4 gece düğün

Gaziantep'in Araban ilçesinde yapılan gurbetçi düğünü 4 gün 4 gece sürdü.

Yaz tatillerini geçirmek için memleketleri Araban'a gelen Altıntaş ailenin tek oğlu olan ve Almanya'da doğup büyüyen Enes ile yine Almanya'da doğup büyüyen Malatyalı Burcu, 4 gün 4 gece süren bir düğünle evlendi. Davullu zurnalı yapılan düğünde mahalli sanatçılar da sevilen şarkıları seslendirdi.

Enes'in babası Vahap ve annesi Azime, oğullarını yıllar önce kendilerinin düğünü gibi evlendirdiklerini belirterek, çok mutlu olduklarını kaydettiler. Gurbetçi baba Vahap Altıntaş, 25 yıl önce Almanya'dan Araban'a gelerek eşi Azime ile davullu zurnalı bir köy düğünüyle evlendiğini hatırlatarak, "Evliliğimiz süresi içinde 5 kızımız bir de oğlumuz oldu. Oğlumuz Enes ve gelinimiz Burcu, Almanya'da doğup büyümesine rağmen kendilerini Türk düğünü ile evlendirdik. Gurbetçi vatandaşlarımızdan da çocuklarını Türk düğün kültürü ile evlendirmelerini öneriyorum'' dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2008 Çarşamba 13:05:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
burak zonguldak IP: 78.165.103.xxx Tarih : 16.07.2008 23:53:13

antep haberlerini okurken 4 gün 4 gece düğün yazıyodu bunlar hemen arabanlı dedim haberi okurken arabanlı çıktı yanılmamışım helel olsun allah mest etsin aynı yastıkta gocasınlar zonguldaktan herkese selam araban benim için çok güzel bir yılım geçti özlüyorum arabanı yukarı karavaizi hepinizi çokkkkkkkk seviyorun,m