4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Güreşçiler ortada kaldı

Bu yıl 1. Lig'e yükselen ve yeni transferler yaparak güçlenen Gaziantep Aktoprak Belediyesi Güreş Takımı, belediyenin desteğini çekmesiyle sahipsiz kaldı.


Şehitkamil İlçesi sınırlarında bulunan Aktoprak Belediyesi Güreş Takımı, bu sene 2. Lig'den 1. Lig'e yükseldi. 12 takımın bulunduğu 1. Lig'de A Grubu'nda yer alan Aktoprak Belediyesi Güreş Takımı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Yıldırım Belediyesi ile mücadele edecek. 14 güreşçiden oluşan ve kendi imkanlarıyla Ocak ayında Antalya'da yapılacak Türkiye Şampiyonası'na hazırlanan Aktoprak Belediyesi Güreş Takımı, belediyenin desteğini çekmesi sonucu sahipsiz kaldı.

2 aydır maaş alamayan ve kendi imkanlarıyla çalışmalarını sürdüren Aktoprak Belediyesi Güreş Takımı, dağılma ve ligden çekilme tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. 8'i milli olan güreşçilerin birçoğunun, Avrupa, Dünya ve Türkiye Şampiyonalarında dereceleri bulunuyor.


Takım kaptanı Ali Oğuz Gürsel, Aktoprak Belediye Başkanı'nın iyi niyetle başladığı işte maddi imkansızlıklar nedeniyle kendilerini yarı yolda bırakmak zorunda kaldığını ifade ederek, "Gaziantep kamuoyundan bizlere destek vermelerini istiyoruz. 1. Lig'de mücadele eden bu takıma Gaziantep sahip çıkmalıdır. İşadamları ve belediyelerimizden bu takıma sahip çıkmalarını istiyoruz. Tek başına Aktoprak Belediyesi'nin kaldırabileceği bir yük değil. Gaziantep el ele verip bu yükü kaldırmak zorunda. 2 aydır kendi imkanlarımızla çalışıyoruz. Çok kaliteli transferler yapıldı. Onlara da ödeme yapılamadı. Çok zor durumdayız. Aylık 5 bin YTL ile bu takım ayakta kalır. Bu takımın ligden çekilmesi Gaziantep için çok büyük bir ayıp olur" diye konuştu.


Avrupa Şampiyonluğu ve Dünya 2.'liği bulunan takımın yeni transferlerinden milli güreşçi Cuma Güzel ise, "15 yıldan beri güreşiyorum. Birçok başarılara imza attım. Ankara'dan bu sene transfer edildim. Büyük umutlarla geldik, fakat maddi imkansızlıklar ve yaşanan olumsuzluklar bizi güreşi bırakma derecesine getirdi. Gaziantepliler'den bu takıma sahip çıkmalarını istiyoruz. Hedefimiz Gaziantep'e ve milli takıma hizmet etmek. Takımımız çok iyi durumda. Eğer bu takıma sahip çıkılmazsa takımın dağılması söz konusu. Bu da Türkiye ve Gaziantep için büyük bir ayıp olur" ifadelerini kullandı.


Bu arada İHA muhabirinin sorularını cevaplandıran Gaziantep'in Aktoprak Belde Belediye Başkanı Mustafa Karaca, maddi imkansızlıklar sebebiyle güreş takımından desteklerini çektiklerini söyledi. 1. Lig'e çıkan takıma destek olmak için güreş takımını Aktoprak Belediyesi bünyesine aldıklarını belirten Belediye Başkanı Mustafa Karaca, "Biz bu başarılı sporcuları desteklemek için böyle bir karar aldık. 4-5 ay önce takımı bünyemize aldık, ama zaman sonra bütçemizin bunu karşılamayacağını gördük. Çünkü ayda 5-6 bin YTL maddi kaynak gerekiyor. Bunu karşılayamadığımız için 1. Lig'e çıkan güreş takımından desteğimizi çekmek zorunda kaldık" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2007 Cumartesi 16:35:55
Güncelleme :8 Aralık 2007 Cumartesi 16:39:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?