6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Güzelbey, İtfaiye haftasını kutladı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, itfaiye teşkilatının gece gündüz demeden, meydana gelebilecek olumsuz durumlara karşı 24 saat hizmet veren bir birim olduğunu bildirdi.

Güzelbey, yaptığı açıklamada, her yıl 25 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasının İtfaiye Haftası olarak kutlandığını belirterek, "Bazı meslekler vardır ki, burada zaman mevhumu yoktur. İtfaiye teşkilatımız böyle bir çalışma prensibine sahiptir. Gece gündüz demeden meydana gelen ve gelebilecek olumsuz durumlara karşı 24 saat hizmet veren bir birimdir. Zor durumda kalan bir insana yardım etmeleri bu teşkilatın işini kutsal kılmaktadır. Bizler çalışmalarınızdan son derece memnunuz. Allah tüm insanları kazalardan, felaketlerden ve üzücü durumlardan korusun" dedi.

İtfaiye teşkilatının sadece yangınlara müdahale etmekle kalmayıp, vatandaşları yangınların ortaya çıkışının önlenmesi ve halkın bilinçlendirilmesi, yangın önlemlerinin alınması için gerekli çalışmaları da sürdürdüğünü kaydederek, açıklamasını şöyle sürdürdü: "İtfaiye teşkilatımız halkımızın huzuru, güveni için olası kazalara ve olağanüstü durumlara karşı 24 saat hizmet vermektedir. Teşkilatımız her an hazır ama tedbir şart, bu konuda halkımızı bilinçli olmaya çağırıyoruz. Halkımızın eğitilmesi konusunda her türlü desteği vermeye hazırız. Etkinlikler her yıl olduğu gibi bu yıl da itfaiye teşkilatımızla Gaziantep halkını bütünleştirecek çalışmalarla gerçekleştirilecektir. Hafta kapsamında okullarda eğitim seminerleri, tatbikatlar ve brifingler verilecektir.Teşkilatımız başta olmak üzere tüm Türkiye itfaiye çalışanlarının İtfaiye Haftasını kutlar, saygılar sunarım."

iha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 16:39:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?