6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Güzelbey balık pazarını gezdi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, balık pazarı esnafını ziyaret ederek, basın mensuplarına Batalhöyük'ü gezdirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Belediye Başkan Vekili Ünsal Göksen ve Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Suat Kaya ile birlikte balık pazarı esnafını ziyaret etti. Balık pazarında satış yapan esnafın sıkıntılarını tek tek dinleyen Asım Güzelbey, Gaziantep'in artık balık satan 8-10 dükkandan ibaret olmadığını ve modern şehirlerde olduğu gibi vatandaşların balığı alıp, pişirme yerlerinde pişirerek ucuz fiyata yiyebileceklerini söyledi.
Güzelbey, gezi sonrası basın mensupları ile balık yedi. Güzelbey, burada yaptığı konuşmada, Gaziantep'in büyük bir kimlik değişikliği içerisinde olduğunu ve bu kimlik değişikliğinin sadece tarihi dokunun sahiplenilmesi anlamında olmadığını belirtti. Güzelbey, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Bize hep Gaziantep marka şehirdir dediler. Nasıl bir marka şehirdir? Havaalanından geldiniz, bir yabancısınız, uçaktan indiniz Gaziantep'e geliyorsunuz. Koku berbat, orta refüjü yok, yeşil alanı yok, ışıklandırması yok. Şehre yaklaştınız Perilikaya’ya geldiniz, sol taraf gecekondu. Sağ taraf hayvanlarla insanların beraber yaşadığı bir Çıksorut. Nasıl kabul edebilirsiniz bunu? Marka şehirde nasıl böyle bir şey olabilir? Ama biz diyoruz ki; marka şehir. Gaziantep daha yeni marka şehir olmuştur. Modern şehir anlayışını tarihi dokusuyla birleştiren bir Gaziantep, işte marka şehir böyle olur. Gaziantep sosyal ve kültürel hayatını sanayi ile birleştirerek marka şehir olmuştur'' dedi.

Balık pazarından sonra basın mensupları ile Batalhöyük'ü gezen Güzelbey, dağ kızağı çalışmalarının durdurulduğunu ve şu ana kadar döşenen rayların kaldırılacağını ifade etti. Güzelbey, şunları söyledi:

''Bildiğiniz gibi Batalhöyük yakın bir geçmişe kadar pislik yuvasıydı. İnsanlar önünden geçerken burnunu tutarlardı. Biz bugün Batalhöyük'ün modern bir şekilde restorasyonunu yapıp, çocuklarımız için Türkiye'de benzeri olmayan bir dağ kızağını Gaziantep'e getirdik. Çocuklar burayı büyük bir heyecanla bekliyorlar. Ancak görüyorsunuz, Gaziantep'e 15 yıl hiçbir şey yapmayan, Şahinbey'i gecekondu haline getiren zamanın belediye başkanı TBMM'ne önerge veriyor. Diyor ki, Batalhöyük'ü durdurun. Çocuklar için yapıyoruz biz bunu. Çocuklarımız hem buradaki parkı görecekler. Hem yeşil Gaziantep'i görecekler. Hem de hoşça vakit geçirecekler. Niye rahatsız oluyorsunuz bundan? Bu yapılanlar Gaziantep için yapılıyor. Ben bu parkı yaptığım zaman bu şehir kazanacak. Ama 15 yıl bu şehre bir şey yapmayanlar bu yapılanlardan rahatsız oluyor. Gelin size bilgi verelim. Gelin bu şehir için el ele verelim, kavga etmeyelim. Sonuçta yapılanlar bu şehre kalacaktır. Maalesef biz artık dağ kızağını sökme kararı aldık. Çünkü buna izin verilmedi.''

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 17:30:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?