6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Güzelbey iddialara cevap verdi

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, yerel seçimlerde Gaziantep'te söz sahibi olmak isteyen bazı kimselerin kendisine yönelik çeşitli entrikalar kurduğunu savunarak, Rasaf yolu olayı ile ilgili yazılan haberlerin yalan olduğunu savundu.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde konuşan Güzelbey, kendisi hakkında yalan haber yaptığını iddia ettiği şahısları küçükken izlediği bir filmin kahramanına benzeterek, "Küçükken Hayali Küçük Ali diye bir film vardı. Ama bunların boyları biraz uzun; bunlar Hayali Küçük Ali değil, Hayali Büyük Ali. Hayali Büyük Ali'nin bütün iddialarını çürütecek, eğer yüz varsa insanların yüzüne bakamayacak hale getirecek belgeler elimizde. Bu belgelerin hepsini dün Başbakan Erdoğan'a verdim. Özellikle bir yerlere çekmek istedikleri iki konu var. Bunlar bildikleri halde bilmezden gelerek yapıyorlar. Bu Hayali Büyük Ali ve yandaşlarının iş birliği yaptığı grupların her şeyi bile bile insanları yanıltmaya kalkması, bugün Avrupa Birliği'ne (AB) hazırlandığını söyleyen Türkiye'de herkesin üzerine düşeni yapması gerekir denen, Türkiye'de Avrupa birliği müktesebatını savunan basının bundan ayrı tutulması ve çifte standart olmasını kabul edemeyiz. Eğer biz AB'ye hazırlanan bir ülke isek, her şeyimiz şeffafsa basını bunun dışında tutamayız. Siz bize her türlü iftirayı atacaksınız. Manşet manşet gazetelerinizde yazacaksınız. Biz cevap yazdığımız zaman iç sayfada bile bir satır yer verilmiyor" dedi.

Gündemdeki her iki konunun da meclis bilgisinde yapıldığını belirten Güzelbey, "Rasaf yolu kavşak çalışmasıyla ilgili her şey belediye meclisimizin bilgisi dahilinde yapıldı. 14 Eylül 2006 tarihli belediye meclisindeki ses ve görüntü kayıtlarını çıkarttık. Ne yaptıysak meclis üyelerine anlatmışız ve meclis üyeleri bilgisinde yapmışız" diye konuştu. "Arsayı alan kişiden belediye bağış aldık bunun adı rüşvet oldu" diyen Güzelbey, "5216 ve 5393 sayılı yasa belediyelere yasal olarak şartlı veya şartsız bağış alma yetkisini veriyor. Sonra diyorlar ki belediye 14'e aldı 87'ye sattı. Tamamen yalan, ama bu işin muhatabı biz değiliz Gaziantep'te kimi neyi kaça alıyor kaça satıyor belediye buna müdahil olmaz" ifadelerini kullandı.

Yalan ve iftira kampanyasının çok önceden başladığını iddia eden Güzelbey, "Belediye seçimlerinde Gaziantep'te söz sahibi olmak isteyenler önce trilyonlarca para harcayıp bir gazete kurdular. Kim kurdu bu gazeteyi, bu gazete kimin gazetesi? Kimse bunu araştırmıyor. Tabii bu beni ilgilendirmez benim hiçbir açığım yok. Zaten aldığım çeki de dürüstçe size gösteriyorum. Ayın 12'sinde arsa sahibiyle protokol yapmışız, iki gün sonra meclise getirmişiz. Tabii öyle olacak. Arsa sahibinin rızasını almadan arsayı alamazsın. Ha burada bana sadece sorulabilecek sadece belediyenin bu işten bir zarar görüp görmediğidir. Burada zaten bir zarardan söz edilmiyor. Belediye rüşvet aldı deniliyor" diye konuştu.

Güzelbey, Büyükşehir Belediyesi olarak birçok başarılı işe imza attıklarını ve Gaziantep belediyesinin Avrupa Birliği'ne yükselmesinin bazı kimseleri rahatsız etmeye başladığını söyleyerek. "Bizim tek istediğimiz Rasaf yolunun düzeltilmesiydi. Gözümüzün önünde bu yolda maddi hasarlı ve cana zarar verebilecek kaza oluştu. Orada her gün kaza oluyor. Oradaki imar planını kim yapmıştı? Bu planı yapan arkadaşlar, yaptıkları planlara bir baksalardı böyle olmazdı" ifadelerini kullandı.

Elinde çok ilginç bilgi ve belgelerin olduğunu kaydeden Güzellbey, bu belgeleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a verdiğini ve kendisinin de bir basın toplantısı düzenleyerek bu belgeleri açıklayacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 18:54:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?