6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Güzelbey iddiaları cevapladı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, hakkında basında yer alan iddiaları yanıtladı.

Büyükşehir Belediye Meclis Salonu'nda bir basın toplantısı düzenleyen Güzelbey, MÜSİAD üyesi iş adamı Eyyüp Göymen'in arazisini 'ticaret alanı' ilan ettirdiği ve imar planı değişikliği ile ilgili iddialara açıklık getirdi. Asım Güzelbey, haberin dayanağının tamamen yalan olduğunu belirterek, "Başbakan'nın gelmesine iki gün kala bundan iki yıl önce yapılan bir imar planının gazetelere manşet olmasının ne kadar manidar olduğunu sizin takdirlerinize bırakıyorum. Burada önemli olan haberin dayanağının tamamen yalan olmasıdır. Haberde şöyle bir nokta var. Deniliyor ki, burası 18. maddeye göre imar uygulamasıyla çözülmesi mümkün iken, neden böyle bir yolu seçti? Zaten esas yalan da buradan kaynaklanıyor. Burası daha önceden imar uygulaması yapılmış, ham parsel olmayan, imar parselidir. Buradaki arsanın metrekaresini, desimetrekaresini, santimetrekaresini bilecek kadar konuya vakıf olan bir muhabirin, buranın parselasyonu yapılmış imarlı bir yer olduğunu bilmemesi mümkün değildir" şeklinde konuştu.

Bunun bile haberin ne kadar yalan ve yanlış olduğunun göstergesi olduğunu ifade eden Güzelbey, "Yalan haber yazmak suretiyle özel bir haber ajansı gibi bir kuruluş zan altında bırakılıyor. Gaziantep'ten bu haberi geçen muhabirleri hakkında, yani buranın imarlı arsa olduğunu haber ajansının merkezinden saklayıp burayı ham parsel gibi gösteren muhabiri hakkında ne gibi bir işlem yapacaklarını merak ediyorum. Gaziantep'teki yerel muhabirleri vasıtasıyla bütün Türkiye'yi yanılttıklarının farkındalar mı? Onu da çok merak ediyorum. Belediye başkanını yıpratmak sizin hedefiniz olabilir. Yaklaşan seçimler öncesi bir çok insanın gönlünde yatan bir aslan olabilir. Ben bunu saygıyla karşılıyorum. Bir çok insan bu nedenle belden aşağı vurarak bundan kendine bir menfaat sağlamak isteyebilir. Bunu da normal karşılıyorum. Ama buna özel bir haber ajansının alet olmasını anlamıyorum" dedi.

Güzelbey, Gaziantep'in önemli sorunlarından birisinin yolların birbirini karşılamaması ve yolların şişe şeklinde olması olduğunu belirterek, "Bunun da Gaziantep'in imarı için son derece ayıp bir durum olduğunu defalarca dile getirdik. Buradaki yolda aynı durumdaydı. Rasaf yolu imara açıldıktan sonra Mahraman yolu ile Ordu Caddesi'ni birbirine bağlayan yolun birbirini karşılamadığını gördük. Bu yolları karşılaştırmak lazımdı. Yoksa bu yollar kazalara açık davetiye çıkarıyordu. Biz orayı önce imar uygulamasıyla çözebilir miyiz diye baktığımızda imar uygulamasının mümkün olmadığını çünkü daha önce imar uygulandığını ve yüzde 40 hissenin belediyeye verildiğini gördük. Yapılacak iki yol vardı. Birincisi orayı istimlak edersiniz ve verirsiniz trilyonlarca parayı alırsınız. Veyahut da vatandaşla anlaşmak suretiyle orada bir çözüm üretirsiniz. Zaten bütün mesele buradan kaynaklanıyor" şeklinde konuştu.

Bütün meselenin belediyenin gelir kaynaklarını kesmek olduğunu kaydeden Güzelbey, "Bu belediyenin iş yapmasını engellemekten kaynaklanıyor. Biz vatandaşı çağırdık. Bize bu arsadan yol açmak için 2 bin 500 metrekare alana ihtiyacımız var dedik. Kim kime şehir merkezinde 2 bin 500 metrekare yerini hibe eder merak ediyorum. Eyyüp Göymen 'tamam beni mağdur etmeyecek bir çözüm bulursanız. İtiraz etmeyiz' dedi. Oturduk kendisiyle 2 bin 500 metrekare alanı bize bedelsiz olarak hibe edeceği sözünü aldık. Bunun karşılığında kendisine öndeki parselden bir imar tadilatı sözü verdik. Arkadaşlarımız oturdu bir hesaplama yaptılar. Eyyüp Göymen'in yeri okul arsası, okul arsasından bize 2 bin 500 metrekare alan bağışlıyor. Bunun fiyatı belirlendi. Bizim kendisine yaptığımız yer ise ticari alan olacak. Bunun da fiyatı belirlendi ve arada aşağı yukarı 700 bin YTL kadar belediye olarak alacaklı olduk. Belediye olarak alacağımızı istemek suç mudur? Alacağımıza karşılık Eyyüp Göymen bize 700 bin YTL'lik bir çek yazdı. Bu çek benim adıma yazılmış değildir. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi adına yazılmış bir çek ve resmi olarak da Büyükşehir Belediye kasasına girmiş. Bir protokolle anlaştık. Burada söylenen protokolden 2 gün sonra meclis toplanmış olmasıdır. Vatandaşla anlaşmadan bu kakarı meclise nasıl getireyim. Zaten doğal olanı budur" diye konuştu.

Toplantıda bulunan iş adamı ve söz konusu arsanın sahibi Eyyüp Göymen ise, "Sürekli olarak o bölgede trafik kazaları oluyordu. Bir kısım yerimi feragat edersem, kavşağın açılacağı kazaların önleneceğine dair bir söyleme karşılık, protokol yapılarak arsamın 2 bin 500 metrekaresini belediyeye şartsız olarak devrettim. Ama bana da vaat edilen yerlerin bana verilmesi şartıyla" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 20:16:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?