6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Güzelbey'den adaylık sinyali

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, adaylık sinyali verdi.
Güzelbey, basın mensuplarının soruları üzerine yaptığı açıklamada, geçtiğimiz hafta içerisinde bir Bakan tarafından kendisinin adaylığının devam edeceği şeklinde mesaj verildiğini söyledi. Gaziantep adayının bu hafta içerisinde resmi olarak açıklanacağını belirten Güzelbey, "Şu ana kadar 18 ilin adayları belli oldu. 5 tane büyükşehir belirlendi. Toplam 23 ilin adayı belirlendi. Bu bir süreçtir. Dosyalar genel merkezde değerlendiriliyor. Gaziantep'e de bu hafta içerisinde sıra gelecek. Bana geçen hafta içinde ‘devam edeceksin’ mesajı verdiler. Resmi olarak herhalde bu hafta içinde açıklanacak ama geçen hafta bir Bakanımız tarafından bana adaylığım iletildi. Bazı arkadaşlar hayallerini gerçekmiş gibi söylemeyi çok seviyorlar. Benim İstanbul'a gidişimi bazı gazeteci arkadaşlar Ankara'ya adaylık takibi için gitmiş gibi yazmışlar. Ben Ankara'ya gitmedim. İstanbul'a Gaziantepliler gecesine katılmak için gittim. Bu arkadaşların hayal güçlerini kutluyoruz. 81 il var sırayla açıklanıyor. Aceleye gerek yok. Acele işe şeytan karışır. Bana ‘sen devam edeceksin’ diye mesaj verdiler. Önemli olan Gaziantep'in menfaatleridir. Beni aday yapın diye gidip kimsenin kapısında beklemedim" diye konuştu.
Bir basın mensubunun, “Aday olmam halinde bazı şartlarım var demiştiniz. Bu şartlarınız nelerdir?” şeklindeki sorusu üzerine Başkan Güzelbey, şunları söyledi:
"Daha önce bazı şartlarım var demiştim. Genel merkezdeki yetkililerle görüştüm ve bu şartlarımı ilettim. Tabi ki Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı seçilirken bir takım ince elemeler yapılacaktır. Bu gayet doğaldır. Biz bu şehrin yönetimine talibiz. Gaziantep'e iyi şeyler yapılması için çabalıyoruz. Bir başka siyasi partinin adayı hakkında herhangi bir fikir yürütmem doğru olmaz. Biz yüzde 50 oyu olan bir partiyiz. Bizim kendi işimize bakmamız lazım. Başka siyasi partinin içişleri bizi ilgilendirmiyor. Belediye halkın belediyesidir. 5 senede yaptıklarımı ve bundan sonraki 5 senede yapacaklarımı söyleyerek halkın karşısına çıkacağım. Bir başka adayın ne yaptığı beni çok ilgilendirmiyor. Başlangıçta büyükşehir adayları belirleniyor. 4 Ocak tarihinde ise ilçeler için temayül yoklaması yapılacak. 16 Ocak tarihinde hepsi açıklanmış olacak. Ben şartlarım var dediğimde, ilçe belediye başkanları noktasında değil, Gaziantep genelinde bir takım şartlarım vardı. Özellikle AB projelerinin yapımına engel olanların bundan sonra görev almamalarını istiyorum. Bu da benim en tabi hakkımdır. Şahıslar üzerinde asla durmadım. Bu işlerde şahıslar önemli değil. Süreçler ve kurumsal kimlik önemlidir. Gaziantep'in şu anda buna ihtiyacı vardır."
Gaziantep'in bir turizm şehri olması için çalışmalar yaptıklarını ve Gaziantep'te işsizliğin turizm ile çözüleceğini ifade eden Güzelbey, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Ben aday olurum başkası olur önemli değil. Gaziantep'te başlayan bir yenilik hareketi var. Bir yeni vizyon var. Gaziantep'in tarihi kültürel kimliği ile ön plana çıkması önemli. Gaziantep'in bir turizm şehri olması için yapılan çalışmalar var. Bizim şartlarımız var dediğimiz bunlar. Bunları engelleyecek olan insanlarla çalışmak istemiyorum. Ama bunu şahıs bazına indirgemek yanlış olur. Bir siyasetçinin yapacağı en büyük hata, şahıslar bazında mücadele yapmasıdır. Ben Gaziantep için doğru olan şeyler neyse, onları yapmak istiyorum. Bunu yapabilecek bir ekiple çalışmak istiyorum. Ben aday olmak için kimsenin kapısında gidip yalvarmadım. Hiç öyle bir tavrım ve tarzım yoktur. Ben Gaziantep'te yeni bir kimlik değişimine talibim. Bu kimlik değişiminde eğer bana destek verirseniz, çalışmalarıma devam edeceğim. Gaziantep; sanayiinin yanında, kültür, sanat ve turizmde de ön plana çıkmalıdır. Gaziantep tarihi ve kültürel kimliği ile ön plana çıkmalıdır. Bunun için insanlardan destek istiyoruz. Tabi ki genel merkezimizden de destek istiyoruz. Teşkilatımızdan ve halkımızdan da destek isteyeceğiz. Gaziantep'teki işsizliğin çözümü, bu şehrin turizm şehri olmasından geçiyor. Turizm bacasız sanayidir. Turizmde her meslek grubunda insanlara iş bulma imkanı vardır. Gaziantep'in de kurtuluşu bence bundadır. Sanayiye alternatif bir cazibe merkezi bulmamız lazım. Bu cazibe turizm ve kültürdür. Gaziantep'e eğer yılda 2 milyon turist getirebilirsek, bu memlekette ne işsizlik problemi kalır, ne açlık ne de sefalet. Bizim şahıslarla işimiz yok."

İha
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 16:35:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?