6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Güzelbey'den Güney Korelilere övgü

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, katı atık dönüşüm tesislerinde incelemelerde bulunmak üzere gittiği Güney Kore'nin başkenti Seul'de Türklere gösterilen saygının etkileyici olduğunu söyledi.


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin Katı Atık Depolama ve Geri Dönüşüm Tesisi ihalesini kazanan Güney Kore firmasının daveti üzerine, bu ülkeye giden Güzelbey, Seul'de aynı firmanın kurduğu ve işlettiği katı atık dönüşüm tesislerinde incelemelerde bulundu. Güzelbey, Türk askerinin Kore Savaşı'nda gösterdiği kahramanlıklar nedeniyle Güney Kore halkının Türklere büyük bir sevgi beslediğini ve saygıyla yaklaştığını söyledi.

Kore Parlamentosu'nu ve Seul Belediyesi'ni ziyaret eden Güzelbey, ziyaretleri sırasında her iki kurumun girişi Türkiye bayrağı çekildiğini ve Türkçe olarak “Hoşgeldiniz” yazısının asıldığını söyledi. Güzelbey, “Türklerin Türkiye dışında herhalde en çok sevildiği ülke Güney Kore'dir. Güney Kore'de Türklere gösterilen saygı ve itibar, yüksek derecede” dedi.


Güney Kore'deki Türk Şehitliği'ni de ziyaret eden ve Kore Savaşı'nda Şehit olan Türk askerlerinin anısına saygı duruşunda bulunan Güzelbey, ayrıca Kore Parlamentosu'nun Şeref Defteri'ni imzaladı. Güzelbey, Güney Kore'de 250 Türkiye vatandaşı yaşamasına karşın, “724 tane de şehidimiz var” denilerek şehitlere şükranın bir ifadesi olarak Türk okulu açıldığını söyledi.

Güney Kore'nin 1950'li yıllarda savaştan çıkmış, yıkık, harap ve yoksul bir ülke iken 50 yılda çok çalışmayla çok iyi bir noktaya gelmiş olduğunu gözlemlediğini belirten Güzelbey, “50'li yılların yoksul ve sefil Kore'sinin çalışarak nasıl bir noktaya geldiği, gidip herkesin görmesi gerekiyor. Korelilerin çalışkanlığından ve azminden çıkarılacak çok ders var. Kore'ye daha önce gitmiş olmayı isterdim” şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 16:08:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?