6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Güzelbey'e Diyarbakır'da yoğun ilgi

AK Parti'nin düzenlediği Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Programı'na konuşmacı olarak katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Diyarbakır'da yoğun ilgi ve sevgi ile karşılandı.

Diyarbakır'a gelişinde AK Parti Diyarbakır milletvekili Abdurrahman Kurt tarafından karşılanan Güzelbey, Siyaset Akademisi'nde “Büyükşehir Belediyeciliği” konusunda birikimlerini aktardı. Kalabalık bir katılımcı grubuna, siyasi ve yaşam tecrübelerini aktaran Güzelbey, Diyarbakır Tıp Fakültesi'nin ilk dönem mezunlarından biri olarak tekrar değerli bir eğitim buluşması için Diyarbakır'da olmanın kendisini çok mutlu ettiğini söyleyerek sözlerine başladı.

Gaziantep'te hayata geçirdikleri pek çok yenilik hakkında bilgiler veren Güzelbey, “Gaziantep'te hemşehrilerimle dostluk kurarak hizmet üretiyoruz. Şehri beraberce geliştiriyoruz. Bizim bilgi ve sevgi alışverişimiz, Gaziantep'i geniş vizyonlu, marka şehirlerden biri yapıyor. Halkımızın arasında yaşıyor, onların sesine ekibimle birlikte sürekli kulak veriyoruz. Bu kadar fazla projeyi başarıyla hayata geçirebilmemizin sebebi budur” dedi.

Belediyeciliğin sadece yol ve altyapı çalışmalarını yürüten bir hizmet kurumu tanımı ile sınırlı kalamayacağını savunan Güzelbey, şunları söyledi:

“Şehri, sosyal ve kültürel anlamda da korumalı ve geliştirmelisiniz. Biz şehrimizin yol ve altyapı projelerini de hayata geçirdik, şehrimizin tarihi dokusuna sahip çıkarak, büyük bir restorasyon girişimi ile de kültürel mirasımıza sahip çıktık. Bu çabalarımız hem Gaziantepli hemşehrilerim tarafından hem de şehrimizi tanımak isteyen turistler tarafından destekleniyor. Gaziantep olarak, güçlü sanayimiz kadar artık güçlü turizm kaynaklarımızla da anılmak istiyoruz.”

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 12:27:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?