6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Güzelbey’e yalanlama

Gaziantep'te, imar değişikliğinin ardından yabancı bir firmaya 87.5 milyon YTL'ye satılan ve Belediye Başkanı AKP'li Güzelbey'in 84 milyon YTL'ye alındığını savunduğu fıstık arazisinin eski sahipleri kendilerine 14.9 milyon YTL ödendiğini açıkladı.

Gaziantep'te işadamı Nuri Üysen tarafından satın alındıktan 2 gün sonra 87.5 milyon YTL’ye yabancı bir firmaya satılan, 24 gün sonra da Büyükşehir Belediyesi'nce imar düzenlemesiyle "ticari alan" ilan edilen 119 bin 920 metrekarelik fıstık alanını satanlar, arazinin kendilerine miras kaldığını, imar değişikliğinden önce yaptıkları satışta kendilerine ödenen paranın toplam 14.9 milyon YTL olduğunu açıkladı.

Arsayı Üysen’e satan varislerden 15’i dün CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici ve CHP İl Başkanı Hasan Öztürkmen ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Varisler, arsanın 84 milyon YTL’ye satın alındığını dile getiren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Asım Güzelbey’i yalanlayarak, "Hepimize arsamızın miktarına göre metrekaresi 125 YTL’den ödeme yapıldı, banka makbuzları elimizde" dedi.

'Araziye ev bile yapamadık'

İmar değişikliğinden önce arazinin kendilerinden ucuza alınmasıyla mağdur olduklarını söyleyen Ali Buyuran, söz konusu arazinin 60 yıldır Buyuran ailesi ve fertlerine ait olduğunu söyledi. Arazi fıstık kültür sahası olarak gözüktüğü için, defalarca yaptıkları imar değişikliği başvurularını belediyenin kabul etmediğini anlatan Buyuran, "Bugüne kadar bu arazimize 2 odalı bir ev bile yapamadık. Her müracaatımız imar değişikliği yapılamayacağı gerekçesiyle kabul edilmedi" dedi.

Taleplerinin kabul edilmesinden umudu kestikleri sırada satışın gündeme geldiğini belirten Buyuran sözlerini şöyle sürdürdü:

Metrekaresi 125 YTL

"Vârisler arasında bulunan ve emlakçılık işleriyle uğraşan Erol Hamamcıoğlu, araziye metrekaresi 125 YTL’den müşteri çıktığını söyledi. Biz de araziyi satmayı kararlaştırdık. Daha sonra Tapu Müdürlüğü görevlilerinin de bulunduğu bir grupla varisler olarak bankaya gittik. Burada resmi senette ismimiz bulunan yerlere imzalarımızı attık ve yapılan hesaplama sonrası metrekaresi 125 YTL olarak herkesin hesabına parası yatırıldı. Toplamda o gün bütün varislerin hesabına 14 milyon 990 bin YTL giriş oldu. Bugün ise arazimizin metrekaresi bin YTL ediyor.

Bahsedildiği gibi bu satıştan 84 milyon YTL değil, toplamda 14 milyon 990 YTL para geçti elimize. Madem imar planı değişikliği yapılıyordu, neden biz yıllarca mağdur edildik? Burada rant var."

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 11:33:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?