4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Hakko'ya Anadolu'dan vefa

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden işadamı Vitali Hakko'nun fotoğrafları, Anadolu'daki mağazalarda da sergilenmeye başladı.


Gaziantep'teki Vakko mağazasına da kurucusu Vitali Hakko'nun fotoğrafı asıldı. Mağaza Sorumlusu Önder Karakuş, Hakko'nun ailesinin isteği üzerine kendilerine gönderilen ahşap çerçeve içerisindeki Vitali Hakko portesini vitrine astıklarını belirtti. Hakko'nun ölümünden dolayı üzgün olduklarını kaydeden Karakuş, "Markamızın kurucusu örnek bir insandı. Ölümünden dolayı acımız büyük" dedi.


Vakko markasının Türkiye'de 16 mağaza ve 32 butik ile hizmet verdiğini ifade eden Karakuş, Vitali Hakko'nun ölümünün Türkiye için büyük bir kayıp olduğunu dile getirdi.


1913 İstanbul doğumlu Vitali Hakko, 94 yaşında hayata veda etti. 1934 yılında ilan edilen şapka devriminin ilk günlerinde Şen Şapka mağazasını açarak iş dünyasına adım atan Hakko, şapkanın modası geçtikten sonra eşarp satmaya başladı.

Vakko adı altında yükselişini sürdüren Hakko, Vakko'nun ilk mağazasını 1962 yılında Beyoğlu'nda açtı. Beyoğlu'ndaki mağaza Türkiye'nin o zamana kadar açılan en büyük mağazası olarak tarihteki yerini almış oldu. Türkiye'nin en saygın giyim firmalarından biri olarak bilinen Vakko, gençlere yönelik Vakkorama mağazalarıyla çok sayıda şubeye ulaştı. Vitali Hakko, ilerleyen yaşlarında mağazaların yönetimini diğer aile üyelerine ve oğlu Cem Hakko'ya bırakmış ancak mağazaların yönetimine katkıda bulunmayı her zaman sürdürmüştü.

iha
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2007 Cuma 10:13:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?