6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Halep konserinin tekrarı yapıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Türk Musikisi Korosu'nun hazırladığı ve ilki Suriye'nin Halep şehrinde gerçekleştirilen konserin tekrarı Gaziantep'te düzenlendi.

Gecede Atatürk'ün sevdiği türküler de seslendirildi.

Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Salonu'nda düzenlenen konsere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Konserin sunuşları da aynı Halep'te olduğu gibi hiç değiştirilmeden yapıldı. Gecede, Büyükşehir Belediyesi Türk Musikisi Korosu Sanatçıları farklı türlerde eserler seslendirdi. Konserin 1. bölümünde usta sanatçıların eserleri seslendirilirken, Atatürk'ün sevdiği türküler de seslendirildi.
Geceye katılan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Settar Çanlıoğlu, yaptığı konuşmada, "İlkini 7 Mayıs'ta Halep'te düzenlediğimiz Türk Musikisi konserinin aynısını bu gece burada düzenliyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gaziantep halkını Türk musikisiyle tekrar buluşturduk. Bu tür etkinliklerimiz devam edecek" dedi.

Türk Musikisi Korosu Şefi Muhtar Küçükkömürcü de, "Bu konseri düzenlemekteki amacımız kültürümüzü yansıtan Gaziantep türkülerini, Halep'te yaşayan insanlara da tanıtmaktı. Aynı Halep'te olduğu gibi konserin tekrarını burada da gerçekleştirdik. Çok güzel bir gece oldu"diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2008 Çarşamba 13:47:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?