6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Halep'de Gaziantep günleri

Halep'te düzenlenen Gaziantep Kültür Günleri, görkemli bir törenle açıldı. Etkinliklere Bursa Mehteran Grubu ve Bursa Kılıç Kalkan ekibi damgasını vurdu.


Halep ve Gaziantep Büyükşehir Belediyeleri tarafından ortak düzenlenen Gaziantep Kültür Günleri açılışı Halep Kültür Müdürlüğü'nde yapıldı. Törene, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Halep Valisi Tamir Al Hacce, Halep Büyükşehir Belediye Başkanı Maan Chibili, Türkiye Halip Başkonsolosu Ali Kemal Aydın'nın yanı sıra Gaziantep ve Halepli vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey, iki ülke arasındaki ilişkilerin dahada iyiye gitmesi için
çalıştıklarını belirterek, "Daha önceleri iki il arasında yaşanan ilişkiler kısıtlıydı. 4 yıl önce başlayan kardeşşehir projesi sayesinde bu ilişkiler her geçen gün büyümektedir. Amacımız, bu gibi faaliyetlerle ilişkileri geliştirmek ve AB ülkelerinde olduğu gibi gidiş gelişlerin pasaportsuz yapılmasını sağlamaktır. Bu organizasyonların iki ülke arasındaki dostluk, kardeşlik ve sevgiyi daha da üst sevgiye çıkaracağına inanıyorum. Bu etkinliklere destek olan tüm Suriye yetkililerine teşekkür ediyorum" dedi.
Halep Büyükşehir Belediye Başkanı Chibili ise, şehir kardeşliği sayesinde halkların bütünleşeceğini ifade ederek, "Bu kardeşlik projesinin temelleri 4 yıl önce Gaziantep'te atılmıştır. İki şehir arasında imzalanan kardeşlik protokolü iki halkı daha da yakınlaştıracaktır. Bu yakınlaşma sadece kültürel anlamda değil, turizm ve ekonomik anlamda da olacaktır. İki ülke arasında güçlü bağlar bulunmaktadır. Burada açılışı yapılan sergilerde de, iki ülke arasındaki bağlar açıkça görülmektedir. Bu organizasyonla Halep'i daha iyi ve yakından tanıyacaksınız. Uygarlıklar beşiği olan Halep'e hoş geldiniz. Bundan sonra daha sık karşılıklı fikir alışverişinde bulunmayı temenni ediyorum" diye konuştu.


Halep Valisi Tamir Al Hacce, açılışı yapılan sergilerde iki ülke arasındaki benzerliklere değinerek, "Bugün sergileri gezerken şunu hissetim; Halep Gaziantep'i, Gaziantep de Halep'i yaşıyor. Gaziantep Kalesi sanki Halep Kalesi'nin bir minyatürü gibi. İki şehir halkının köklerinin ne kadar birbirine yakın olduğuna bugün tanıklık ettik. Geçtiğimiz günlerde yapılan ekonomik forumda da iki ülkenin birbirine daha da yakınlaştığını gördük. Biz Halep yetkilileri olarak imzalanan kardeşlik şehri projesini sonuna
kadar destekleyeceğiz. İki ülke arasındaki ticaret hacmini, geçen yıl yakalanan 1 milyar 200 milyon dolardan 2 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Tüm katılımcı birey ve heyetlere teşekkür ediyorum" dedi.
Etkinlikler kapsamında, fotoğraf Sergisi, GAMEK el sanatları, mozaik ve hat tezhip sergileri açılışları gerçekleştirildi. Öte yandan Halep Kültür Müdürlüğü Recep Paşa Avlusu'nda Bursa Mehteran Grubu konserinin ardından Bursa Kılıç Kalkan ekibi birer gösteri yaptı. Mehteran ve kılıç kalkan ekibinin gösterileri Halep halkının büyük ilgilisini topladı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2008 Çarşamba 02:05:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?