1
Mayıs
2024
Çarşamba
GAZİANTEP

Halfeti-Rumkale arası feribot

Gaziantep Özel İdare Genel Sekreteri Özcan: "Rumkale'deki mağaraları temizleyip parkur ve patika yolla birbirine bağlamayı düşünüyoruz'

Nizip ilçesindeki Rumkale'de bulunan mağaraların turizme kazandırılması amacıyla çalışma başlatıldı. İl Özel İdare Genel Sekreteri Ömer Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aşağı Fırat havzasına yönelik hazırlanan turizm master planının İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından ihale edildiğini anımsattı.

Projeye bütüncül bir yaklaşımla ele aldıklarını ifade eden Özcan, Rumkale'de bulunan ve aynı zamanda eski yerleşim yerleri olan mağaraları turizme kazandırmayı amaçladıklarını belirtti.

Konu ile ilgili çalışmaların devam ettiğini dile getiren Özcan, şunları kaydetti: "Rumkale'deki mağaraları temizleyip parkur ve patika yolla birbirine bağlamayı düşünüyoruz. Hasankeyf'de olduğu gibi oraları bir kafeterya, oturma yeri gibi yapmak istiyoruz. Bu konudaki projeler hazır. Bunun için kurul kararı gerekiyor. Projenin kuruldan geçmesini ümit ediyoruz. İnşallah olumlu bir sonuç çıkarsa ileride bölge cazibe merkezi haline gelir."

Özcan, Birecik Barajı'na yaptıkları yüzen metal dubayı da küçük teknelerin marina olarak kullanabilecekleri bir duruma getirdiklerini vurguladı.

Halfeti-Rumkale arası feribot
Rumkale-Halfeti feribot seferleri düzenlenmesi için çalışma yapıldığını hatırlatan Özcan, "Gaziantep'ten Rumkale'ye gelen ziyaretçiler araçlarıyla feribotla Halfeti, oradan da Zeugma'ya geçebilecek. Dört-beş ay içerisinde feribot seferlerine başlanacağını düşünüyoruz. Bunun yanında Fırat Nehri'ne bir köprü daha yapılacak" ifadelerini kullandı.  

AA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2013 Salı 15:09:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?