4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Halı fabrikasında yangın

Gaziantep'te, bir halı fabrikasında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. 30 itfaiye aracı ve 70 personelin müdahale ettiği yangın saatler sonra kontrol altına alınarak söndürülebildi. İtfaiye ekipleri sabah saatlerine kadar soğutma çalışmalarını sürdürdü. 

Edinilen bilgileye göre 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Asım Balat'a ait Vezir Halı A.Ş.'de dün gece 22.00 sıralarında bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Fabrikadan alevlerin yükseldiğini gören güvenlik görevlileri olay yerine itfaiye ekiplerini çağırdı. Halı fabrikasına gelen ekipler, duruma müdahale etmeye başladı. Ancak yetersiz kalan itfaiye ekiplerinin takviye istemesiyle bölgeye 30 itfaiye aracı ve 70 personel gönderildi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 30 itfaiye aracı ve 70 personelin müdahale ettiği yangın saatler sonra kontrol altına alınabildi. Fabrika kapalı olduğu için ölen ya da yaralananın olmazken, çevrede bulunan vatandaşlar korku dolu anlar yaşadı. 

Yangını duyup, fabrikaya gelen Asım Balat, işyerinden alevler yükseldiğini görünce şok geçirdi. Fenalaşan Balat, olay yerinde bulunan ambulansta tedavi edildi. Fabrikanın gece güvenlik görevlisi Mehmet Aksoy, bir anda elektriğin gidip geldiğini, daha sonra da yangın çıktığını söyledi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürü Mustafa Karakuş ise, yangının çıkış nedenini henüz tespit edemediklerini belirterek, "Kentteki bütün itfaiye ekipleriyle yangına müdahale ediyoruz. Şu an kontrol altında. Tam anlamıyla söndürmeye çalışıyoruz. Çıkış nedeni henüz belli değil. Ancak büyük çapta maddi zarar var" dedi. 

İtfaiye ekipleri, kontrol altına alınan yangını sabah saatlerine kadar söndürmeyi başardı. Ekipler, bölgede yeni bir yangını önlemek için fabrikada soğutma çalışmalarını sürdürüyor. 
İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2007 Çarşamba 10:20:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?