5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

Halk otobüsleri eylem yaptı

Gaziantep'te, Özel Halk Otobüsleri Derneği'ne bağlı otobüs sahipleri ve şoförleri, Büyükşehir Belediyesi'nin otobüs ihalesinin uygunsuz olduğunu ve iptal edilmesi gerektiğini iddia ederek, eylem yaptı. 

Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan Özel Halk Otobüsleri Derneği üyeleri, Belediye Başkanı Asım Güzelbey ile görüşmek istedi. Bir süre belediye başkanı aleyhine slogan atan grup, yetkililerden cevap alamayınca AK Parti İl Başkanlığı'na gitmeye karar verdi. ''Başkan istifa'' şeklinde slogan atarak belediye önünden geçerek AK Parti İl Başkanlığı'na gelen kalabalık grup, burada da yetkili kimseyi bulamayınca kısa süreli bir gerginlik yaşandı. 

Özel Halk Otobüsleri Derneği Başkanı Basri Dündar, ihaleyi kazanan firmanın ihaledeki şartnameye uymadığını ve ruhsatsız çalıştığını ileri sürerek, "İhaleyi kazanan firma şartnameye uymamıştır. Araçlar 10.5 metre ile 12 metre uzunluğunda ve 95 kişilik olması gerekmektedir. Ayrıca firmanın 30 otobüsü şehrin ihtiyacı olan yerlere değil, bizim çalıştığımız hatlara verilmiştir. Firmaya ait otobüslerin hepsi ruhsatsız olarak çalışmaktadır. Biz hakkımızı kimseye yedirmeyeceğiz. Bu ihalenin iptali için gerekli müracaatlarımızı yaptık, mahkemeye başvuracağız. Belediye başkanı bizimle görüşmek istemiyor. AK Parti İl Başkanlığı'nda hiçbir yetkili yok. Biz derdimizi kime anlatacağız. Gerekirse pazartesi günü halk otobüsleri olarak hepimiz kontak kapatarak anahtarları belediye başkanına teslim edeceğiz" diye konuştu. 

Yapılan basın açıklamasının ardından grup sessizce dağıldı. 
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2006 Cuma 17:57:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?