6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Halk Sakal-ı Şerif için koştu

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle sergilenen Hz. Muhammedi'n Sakal-ı Şerif'i Gaziantepliler'den büyük ilgi görüyor.

Çınar-Der ile NT mağazalarının Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Demokrasi Meydanı'nda ortaklaşa kurdukları Kutlu Doğum Çadırı'nda sergilenen Sakal-ı Şerif'i görmek isteyen yüzlerce Gaziantepli çadırda sıraya giriyor.

Günde ortalama 5 bin kişinin ziyaret ettiği Kutlu Doğum Çadırı'nda Kabe'nin maketi, asılları Topkapı Sarayı'nda bulunan mukaddes emanetlerin fotoğraflarından oluşan sergi ile çadırı boydan boya dolaşan ve Peygamberimiz Hz.Muhammet'in hayatını anlatan afişler bulunuyor. Ayrıca çadırı ziyaret edenlere pilav ikram ediliyor.

Çadırı gezen vatandaşlar en çok Sakal-ı Şerif'i görmek için sıraya giriyor. Ardından Kabe'nin maketinin önünde fotoğraf çektiriyorlar.

Pazar günü saat 19.00'a kadar açık kalacak çadırı Gaziantepliler ücretsiz gezebilecek. Gelecek hafta içerisinde ise çadırın 3'er gün süreyle Karataş ve Gazikent Mahalleleri'nde kurulacağı belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2008 Cumartesi 19:09:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ergin sözen IP: 88.252.153.xxx Tarih : 15.04.2008 01:19:11

acaba gerçekten Hz Muhammede mi ait?hani o kadar değer verseler neden izin vermişler Gaziantep'e gelmesine.diğer kutsal emanetler daha mı değerliymiş de getirmemişler yok sa? ban saçma geldi de Peygamberin vücudunun bir parçası.hem aklıma gelmiken Hz.Muhammed Müüslümanlar puta taparlar diye resminin yapılmasını bile yasakalayan o zaman niye fotğraf çektiriyor Müslaman kardeşler kabenin heykelciğiyle?anlayamadım şimdi?az biraz siyaset kokuyor yeşil örtülü.