6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Halk türküleri topluluğundan konser

Gaziantep Halk Türküleri Topluluğu, Gaziantep ve yöre türkülerinin seslendirileceği bir konser verecek.

Topluluk, 1 Mayıs tarihinde 100. Yıl Atatürk Kültür Parkı içerisinde bulunan Anfi Tiyatro'da akşam saat 20:00'da Gazianteplilerle buluşacak.

Gaziantep kültürüne katkıları ile bilinen müzik öğretmeni Adullah Bakadan ve arkadaşları tarafından kurulan, Gaziantep Halk Türküleri Topululuğu, profesyonel ekibiyle Gaziantep Türkülerini ve yöre türkülerini icra edecek. Gaziantepli müzik severlere unutulmaz bir gece yaşatacaklarını belirten Bakadan, "Konserde, Gaziantep'in mahalli santçıları Mehmet Göğebakan, Fevzi Çoban, Görkem Güney, Ömer Gezer ve Cahit İzci katılacak. Zor şartlar altında gerçekleştirdiğimiz bu organizasyona tüm Gaziantep halkının sahip çıkması gerekiyor. Biz bu etkinliği kendi çabalarımızla ve hiçbir kesimden destek almaksızın yapıyoruz. Amacımız, sadece türkülerimizi tanıtmak ve yaşatmaktır. 1 Mayıs'ta 100. Yıl Atatürk Kültür Parkı içerisindeki Anfi Tiyatro'da düzenleyeceğimiz konsere tüm Gaziantep halkını bekliyoruz" diye konuştu.

Bakadan, konsere katılmak isteyen müzikseverlerin, Aşanlar Kasetçilik, Yankı Müzik Aletleri, Cevizli Mağazası, Temel Kanar Müzikevi, Aslan Müzik Pazarı, Foto Deniz, Ritim Kasetçilik'ten biletlerini temin edebileceklerini ifade etti.

Ayrıca, konsere verdiği destekten dolayı Şirinnar Radyo yetkililerine de teşekkür eden Bakadan, bu tür etkinliklerin Gaziantep kültürü açısından önemli olduğunu da sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2008 Çarşamba 09:56:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?