6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Haratoğlu krizden umutlu

Örnek Sanayi Sitesi Dernek Başkanı Mehmet Haratoğlu, dünya genelinde yaşanan ve Türkiye’de de etkisi hissedilmeye başlanan ekonomik krizin sabır ve öz güvenle aşılabileceğini söyledi.

Haratoğlu, yaptığı açıklamada, bir çok dev şirketin kapılarına kilit vurduğu global krizin sabır ve öz güvenle aşılabileceğini belirtti.

Haratoğlu, “Ülkemiz geçmişte de birçok krizler yaşadı bu konuda önemli tecrübeleri var. Bu krizde aşılır yeter ki, hükümet, finansman şirketleri, sanayicilerimiz ve vatandaşlarımız sabırlı olsun, öz güvenlerini kaybetmesin. Ekonomi ulusal ve uluslararası çarkları birbirine bağlayan ve en küçük çarktan en büyüğüne birbirini anında etkileyen kompleks bir yapı haline gelmiştir. Türkiye geçmişte bir çok kriz yaşadı. Sanayici ve iş adamlarımız gibi vatandaşlarımızda bu anlamda önemli tecrübelere sahip oldu. Son yaşanan kriz ana hatlarıyla incelendiğinde aşılması mümkün olan, ancak zaman gerektiren bir kriz olarak değerlendirilmeli. Hükümetimizin ciddi anlamda kriz önlem paketleri alması, ekonomik çevrelerle özellikle bankalarla üreticiler arasında öz güven ilişkilerinin sarsılmaması. Kullandıkları kredilerle zor duruma düşen sanayici ve iş adamlarımız kendilerine çıkış yolları ararken bankaların ateşin üzerine körükle gitmesi üretimi olumsuz etkileyeceği gibi verilen kredilerin de sağlıklı olarak geri dönüşümünü ortadan kaldıracaktır” şeklinde konuştu.

Ekonomik krizin dikkatli bir şekilde aşılmasının mümkün olduğunu ifade eden Haratoğlu, krizin kara dönüştürülmesinin de kuvvetle muhtemel olduğunu söyledi. Haratoğlu, “Krizi kara dönüştürmek mümkündür. Krizlerle tecrübe sahibi olan sanayici ve iş adamlarımız geçmiş dönemlerde elde ettikleri tecrübelerini kullanarak ülkemizin krizden karlı çıkmasını sağlayabilirler. Burada taraflara önemli görevler düşmektedir. Yapılması gereken en önemli şey, kriz deneyimine sahip sanayici ve iş adamlarımıza finansman kurumlarının sabırlı davranması ve öz güvenin ortadan kaldırılmasına neden olacak yaptırımlardan uzak durulmasıdır. Sanayici ve iş adamlarımız banalar ve finansman şirketleri için altın yumurtlayan tavuk misali çok değerlidir. Altın yumurtlayan tavuk kesilmemelidir. Bizler bu konuda tarafları daha çok duyarlı olmaya ve öz güven duygularının yıpratılmamasına davet ediyoruz. Bu kriz sabırla, özgüvenle ve üretimle aşılacaktır. Vatandaşlarımızın da piyasalardaki sıcak para akışına katkı sağlaması güncel alışverişlerini sürdürmesini istiyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 11:42:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?