6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Harekata katılmak için intihara kalkıştı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'a düzenlediği operasyona katılmak isteyen bir genç, Defterdarlık binasının çatısına çıkarak Gaziantep Valisi ile görüşmek istedi.

Edinilen bilgiye göre, Gaziantep Valiliği bitişiğinde bulunan Defterdarlık binasına gelen Ali B. (28), daha sonra çatıya çıktı. Çatının kenarına gelen Ali B., askerliğini yapmış olmasına rağmen bölgede terör örgütü PKK'ya karşı devam eden çatışmalara gönüllü olarak katılmak istediğini söyledi. Kendisini ikna etmeye gelen polislerin teklifini geri çeviren genç, bölgede yaşanan çatışmalarda asker olan kardeşinin de bulunduğunu ifade ederek onunla birlikte bölgede PKK'ya karşı mücadele etmek istediğini söyledi. İkna çabalarına yanıt vermeyen genç, sık sık çevresindekileri atlamakla tehdit etti. Şahsın tehditleri üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri de önlem alarak binanın altında branda gerdi. Olay, Valilik ve Defterdarlık çalışanlarının yanı sıra çevredeki vatandaşların da ilgisini çekerken, olay yerine tedbir amaçlı sağlık ekipleri de çağrıldı.

Ali B. son olarak askere tekrar gitmek istediğini ancak buna izin verilmediği için Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı ile görüşme talebinde bulundu. Şartının yerine getirilmesi durumunda intihardan vazgeçeceğini söyleyen genç, daha sonra kendisini ikna etmeye çalışan polislerin yardımıyla çıktığı yerden indirildi.

Vatandaşların meraklı bakışları arasında gelişen olay sonrası çatıdan indirilen genç, ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2008 Perşembe 13:02:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?