6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Hastane odaları tefriş ediliyor

Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde, hayırseverlerin katkılarıyla oluşturulan 300 yataklı özel klinik binasındaki 63 odanın tefriş edildiği bildirildi.

Gaziantep Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, Gaziantep Makine Mühendisleri Odası'nın kuruluşundan önce bölge temsilciliğini yürüten ve odanın kuruluşundan sonra, oda yönetim kurulunda aktif olarak görev yapan Nedim Yanıç'ın isminin hastanede yaşatılacağı belirtildi. Geçen yıl karaciğer yetmezliği rahatsızlığı sebebiyle bir süre Tıp Fakültesi Hastanesi Hematoloji bölümü 100 nolu odada tedavi gören Yanıç'ın, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdiği, Nedim Yanıç'ın ölümünün birinci yılında ailesinin ismini tedavi gördüğü hastanede ve kaldığı odada yaşatma kararı aldığı kaydedildi. Yanıç ailesinin, merhum Nedim Yanıç'ın dışında, babası mutasavvıf Mehmet Hayri Yanıç ve eşi Sıdıka Yanıç anısına da oda tefrişatında bulunduğu ifade edildi.

Başhekim Vekili Doç. Dr. Cuma Yıldırım, Yanıç ailesi tarafından gerçekleştirilen oda tefrişatının Gaziantepliler'e örnek olması gerektiğini bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2008 Perşembe 15:44:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?