6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Hastane personeline döner sermaye

Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı, üniversitesi hastanelerinde çalışan, ancak döner sermaye alamayan personele döner sermeye verileceğini bildirdi.


Başkan Arayıcı yaptığı açıklamada, Sağlık-Sen'in çalışmaları sonucu, sağlık çalışanlarının önemli bir mağduriyetinin daha giderildiğini belirterek, "Sağlık-Sen Genel Merkezi'nin Sağlık Bakanı Recep Akdağ, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan ve TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Cevdet Erdöl ile yaptığı görüşmeler sonucunda, üniversite hastanelerinde 657 sayılı Kanun’un 4/B maddesine göre çalışan personelin de döner sermaye alması sağlandı. Bunun yanında üniversite hastanelerinde çalışan 657 sayılı kanuna tabi personelden başhemşirelerin döner sermaye tavan oranı yüzde 200'e, diğer personelin yüzde 150'ye, riskli birimlerde çalışan personelin tavan oranı ise yüzde 200'e çıkarılarak Sağlık Bakanlığı çalışanları ile aynı düzeye getirildi" dedi.


Başkan Arayıcı, Sağlık-Sen'in kazanımlarının dün olduğu gibi bugün de sahiplenmek isteyenlerin olabileceğini ifade ederek, "Sağlık çalışanları kimin hangi konuda ne yaptığını ve neler yapabileceğini çok iyi bilmektedir. Bizler dedikodu değil hizmet üretiyoruz. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sorumlu sendikacılık anlayışı ile yolumuza ve hizmetlerimize devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2008 Cumartesi 17:44:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?