6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Hava kirliliğine duyarlı olalım çağrısı

Havaların soğumasıyla birlikte kalorifer ve sobalardan çıkan dumanın hava kalitesinin olumsuz etkilemesinin önüne geçmek için denetimlerini yoğunlaştıran Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi ekipleri, bir yandan da önleyici ve eğitici çalışmalar yürütüyor.

Gaziantep'te yaşanan hava kirliliğinin doğalgaz kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte sona ereceğini belirten Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, hava kirliliğinin insan sağlığını olumsuz etkilediğini ve maddi zararlara neden olduğunu söyledi. Güzelbey, ısınma amaçlı kullanılan kömürlerin ve yanlış yakma tekniklerinin hava kirliliğine neden olduğunu söyledi.

Vatandaşları hava kalitesinin korunması konusunda duyarlı davranmaya çağıran Başkan Güzelbey, “Vatandaşlarımızın hava kirliliğine daha duyarlı davranması hepimizin soluduğu havanın daha az bozulması demek. Vatandaşlarımız evlerini ısıtmak için yüksek kalorili kömürler kullanmalı, bacalarını ve soba borularını her yıl temizlemeli, pencere, kapı ve çatıların izolasyonuna önem vermeli, kullanılan kazan ve sobaların TSE belgeli olmasına dikkat etmelidir. Bu önlemler yakıt verimini de arttıracaktır” dedi.

Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarıyla Gaziantep'in doğalgaza kavuştuğunu belirten Güzelbey, doğalgaz sayesinde hava kirliliği sorununun büyük ölçüde önüne geçileceğini söyledi.

Güzelbey, “Ancak mevcut durumda doğru teknikler kullanılmadan yapılan tüm uygulamalar hava kalitemizin düşmesine sebep olmaya devam edeceğinden bunu önleyici olarak zabıta ekiplerimiz 24 saat kontrol ve ihbarlara bağlı denetimlerine devam etmektedir. Küçük ayrıntılara soluduğumuz havanın daha iyi kalmasına katkı sağlayamazsak, daha zor durumlarda gerektiği kadar çaba sarf edemeyebiliriz.” diyerek vatandaşlara “kentimizin havasını birlikte koruyalım” çağrısı yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 11:55:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?