6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Hayat kurtaran tesadüf

Gaziantep’te böbrek yetmezliği nedeniyle 7 yıldır diyaliz tedavisi gören 23 yaşındaki Halil Demir ve diyaliz merkezinde tanışarak evlendiği aynı yaştaki eşi Hüsniye Demir, çifte nakil sevinci yaşıyor. Çifte 2’şer saat arayla böbrek bulundu.

GAZİANTEP’te tedavi gördükleri diyaliz merkezinde 2 yıl önce tanışarak evlenen Halil Demir ile Hüsniye Demir çiftinin, kaderleri gibi hayata dönüş hikayeleri de ilginç oldu. Hüsniye Demir, 2 ay önce annesi Gülistan Mal’ın böbreğinin kendisine nakledilmesi için Ankara Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne başvuruda bulundu. Böbrek nakli uygun bulununca anne Gülistan Mal’ın bir böbreği, 24 Haziran’da kızı Demir’e nakledildi.

Otogarda müjde

Halil Demir, 3 Temmuz’da taburcu olan eşini Ankara’dan Gaziantep’e getirmek için aynı gün saat 21.00’de kalkacak olan otobüse bilet aldı. Ama Halil Demir’in hayatı otogarda beklediği sırada gelen telefonla bir anda değişti. Hacettepe Üniversite Tıp Fakültesi Organ Nakli Servisi’nden gelen telefonda "Size uygun böbrek bulundu, 2 saat içinde hastaneye gelirseniz ameliyata yetişeceksiniz" deniliyordu.

Halil Demir bunun üzerine hemen hastaneye koştu. 2 saat içinde ameliyata alınan Halil Demir’e, aynı gün Zonguldak’ta yaşanan trafik kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen 36 yaşındaki Hasan Tüten’den alınan böbrek nakledildi.

Eşi ve kendisinin mucizevi bir şekilde hayata tekrar döndüklerini söyleyen Hüsniye Demir, "Eşim ve ben artık doya doya su içebileceğiz" dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 09:25:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?