6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Hayır yaparken hastanelik etti

Gaziantep'te dağıtılan kandil şekerlerini yiyen 19 kişi zehirlenerek hastanelik oldu.


Edinilen bilgiye göre, Eyüp Sultan Camii önünde hayırsever bir vatandaş tarafından Miraç Kandili sebebiyle şeker dağıtıldı. Şekeri yiyen Abdulkerim S., Sosey Ç., Ayşe A., Gamze C., Elif D., Fatoş P., Fadile Ş. ve ismi öğrenilemeyen 6 çocuk daha mahalleye gelen ambulansla Çocuk Hastanesi'ne kaldırıldı. Dağıtılan şekeri yiyen 6 kişi de Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Zehirlendiği belirtilen şahısların ilk müdahalenin ardından tedavi altına alındığı ve durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
Şeker yedikten sonra zehirlenerek Çocuk Hastanesi'ne gelen Gamze Ç., cami önünde dağıtılan şekerin herkese verildiğini belirterek, "Cami önünde şeker dağıtılıyordu. Ben de bu şekerleri arkadaşlarımla birlikte yedim. Daha sonra rahatsızlanınca ambulansla bizi hastaneye getirdiler" dedi. Zehirlenen çocukların yakınları ise Miraç Kandili sebebiyle sokakta şeker dağıtıldığını ifade ederek, "Çocuklar dağıtılan şekeri yemiş. Daha sonra rahatsızlandıklarını fark edince hemen hastaneye getirdik. Şu anda önemli bir şey yok" diye konuştu.


Öte yandan şekerin mahallede bulunan birçok kişiye dağıtılması sebebiyle zehirlenenlerin sayısının artmasından endişe ediliyor.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

iha
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 17:08:14
Güncelleme :29 Temmuz 2008 Salı 17:10:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?