28
Nisan
2024
Pazar
GAZİANTEP

Haykıran Tarih Rumkale sergisi

Türkiye-Suriye Bölgelerarası İşbirliği Programı kapsamında Devlet Planlama Müsteşarlığı tarafından finanse edilen ve Yavuzeli Kaymakamlığı'nca düzenlenen “Haykıran Tarih Rumkale” konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Sanko Sanat Galerisi'nde düzenlenen serginin açılışına Vali Süleyman Kamçı, Suriye'nin Gaziantep Başkonsolosu Haitham Saad, Yavuzeli Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Vali yardımcıları ve ilçe kaymakamları ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve davetliler katıldı.

Serginin açılışında bir konuşma yapan Vali Süleyman Kamçı, Rumkale'nin Gaziantep'in en önemli turizm merkezlerinden birisi olduğunu belirterek, serginin açılışında emeği geçenlere teşekkür etti.
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından sergiyi gezen protokol üyelerine, Rumkale'yi anlatan slayt gösterildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 18:38:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet arslan IP: 88.249.61.xxx Tarih : 27.05.2009 09:00:12

Çalışkanlığıyla gaziantep'te kendisinin kabul ettirmiş olan Yavuzeli ilçe kaymakamı Yusuf İzzet Karaman'ı kutluyorum.Geldiği günde bu zaman kadar yaptığı çalışmalarla Yavuzeli ilçesinin sesini ülkemizin sınıralı dışına taşıdı.Ve yaptığı çeşitli projlerle ilçeye milyon dolarlar para akıttı.Asırlardan zamanımıza kadar gelen Rum Kale'yi ilçeye gelen hiç bir yöneticinin akılına dahi gelmedi veya farkına varmadı.Kaymakam Karaman'ın çalıkanlığ sayesinde Yavuzeli ilçemizde bulunan ruk kale olsun diğerleri olsun hepsini gün yüzüne çıkartarak Gaziantep'i ve yavuzelini ülkemizin turizim bölgesi yapmaya çalışıyor.Kaymakam Yusuf İzzet Karaman bey.Gaziantep senin arkada.Çalışmalarınızı herkes takip ediyor. Başarılar