6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Hayvanat bahçesi kışa hazır

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi'nde havaların soğumasıyla birlikte kış hazırlıkları tamamlandı. 

Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, kışlık barınaklarına alınan hayvanların soğuktan etkilenmemeleri için ısıtma sistemleri, beslenme ve aşılama çalışmaları yapılarak gerekli önlemler alındı. Hayvanlar kışlık barınaklarına alınmadan önce barınaklar dezenfekte edilerek hijyen sağlanırken, hayvanların aşıları da veterinerler tarafından yapıldı. 

Ekosistemlerine göre farklı ısı derecelerinde yaşamlarını sürdüren hayvanların barınakları da yerden ısıtmayla farklı ısı derecelerinde tutuluyor. Açıklamada, egzotik ve tropikal kuşların sıcak iklimlerde yaşamaları nedeniyle barınaklarındaki ısının 18 santigrat derecenin altına düşürülmediği belirtilerek, barınakların da rüzgara ve soğuğa karşı yalıtımlı hale getirildiği kaydedildi. 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde yaşamını sürdüren diğer kanatlı ve kümes hayvanlarının barınakları ise, hayvanların soğuktan ve rüzgardan etkilememeleri için brandayla kapatıldı. 

Hayvanların beslenmelerine de özen gösterilerek, beslenmelerinin bol enerji veren proteinli yemlerle sağlanıyor. Maymun, ayı, aslan, jaguar, zebra, timsah ve yılan gibi hayvanların barınaklarının da alttan ısıtmalı kalorifer ve elektrikli sobalarla gün boyu ısıtıldığı belirtilirken, ayı, aslan, kaplan, jaguar gibi yırtıcı hayvanların barınaklarının 10 derecede, diğer barınakların ısısının ise, 18 derecede tutulduğu ve tüm hayvanların yüksek proteinli yemlerle beslendiği ifade edildi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 12:11:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?