4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Hayvanat Bahçesi'nde doğum rekoru

Kurulu alan ve barındırdığı hayvan türleri bakımından Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçesi konumunda olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde, bu yıl doğum rekoru kırıldı.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi Müdürü Mehmet Celal Özsöyler, hayvanat bahçesinde 250 türde yaklaşık 4 bin hayvan bulunduğunu ve geçen yıl hayvanat bahçesini 188 bin 806 kişinin ziyaret ettiğini belirterek, "Hayvanları yazlık bölüme almamızla birlikte geçen yıllara oranla büyük bir ziyaretçi akınına uğradık. Sadece geçen hafta içerisinde 12 bin 487 kişi hayvanat bahçemizi ziyaret etti. 2005 yılının başından itibaren bugüne kadar bahçemizi 179 bin 136 kişi ziyaret etmiş oldu. Geçen yılın ziyaretçi sayısına şimdiden ulaşmış olduk. Bu yılki ziyaretçi sayımızla rekor kıracağımıza inanıyorum" dedi.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nin kurulu alan ve hayvan türleri bakımından Türkiye'deki hayvanat bahçeleri arasında ilk sırada yer aldığını ifade eden Özsöyler, "Bu yılki doğum mevsiminde sıcakların da etkisiyle birlikte rekor sayıda yavru aldık. Geçen yıllarda 40-50 arasında yavru alırken, bu yıl 100'e yakın yavru aldık. Bahçemizde bulunan maymun, kanguru, geyik, ceylan, at ve birçok hayvan türünden çok sayıda yavru aldık. Yeni dünyaya gelen yavru hayvanlarımız doğal ortamlarında büyütülüyor" diye konuştu.

Özsöyler, havaların aşırı sıcak olması nedeniyle bahçede kalan hayvanların sıcaklardan etkilenmemesi için serinletme çalışmaları yaptıklarını kaydederek, "Sıcak havalar tüm yurtta etkili oluyor. Aşırı sıcaklardan insanlar kadar hayvanlar da olumsuz etkileniyor. Bahçemizde kalan hayvanların bazıları için sıcak havalarda serinlemeleri amacıyla havuzlar yaptık. Sıcak havalarda bu havuzlara giren hayvanlar serinlemeye çalışıyor. Ancak havuza girme imkanı olmayan hayvanlarımızı da hortum tutarak serinletmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2005 Perşembe 14:57:38
Güncelleme :20 Temmuz 2005 Çarşamba 12:40:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?