4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Hayvanat bahçesine iki devekuşu

Hayvanat Bahçesi Müdürü Celal Özsöyler, yaptığı yazılı açıklamada, Gaziantep ve bölge illerindeki hayvanseverlerin büyük ilgi gösterdiği hayvanat bahçesini hayvan türleri açısından zenginleştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Gaziantep hayvanat bahçesine son olarak Konya'daki bir üretme çiftliğinden temin ettikleri emu türü 3 devekuşu getirdiklerini kaydeden Özsöyler, ''Yeni konuklarımızı kendileri için hazırladığımız alanlara yerleştirdik. Devekuşları sempatik görünümleriyle hayvanseverlerden yoğun ilgi görüyor'' dedi.

Özsöyler, emu türü devekuşlarının anavatanının Avustralya olduğunu belirterek, ''Boyu 2 metreye ulaşan bu devekuşları Afrika türü devekuşlarına göre biraz daha kısalar'' diye konuştu.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde 250 türden yaklaşık 4 bin hayvanı doğal yaşam alanlarına çok benzer ortamlarda koruduklarını ve ziyaretçilerin ilgisine sunduklarını ifade eden Özsöyler, şunları kaydetti: ''Hayvanat bahçesini ziyaret edenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Geçen yıl 300 bin ziyaretçi ağırladık. Bu yıl ise ziyaretçi sayısı şimdiden 300 bini geçti. Öyle ki bazı haftalar ziyaretçi sayımız 17 bine ulaşıyor. Bu ilginin artarak devam etmesi için tanıtıma önem veriyor, hayvanat bahçemize yeni tür hayvanlar getiriyoruz.'' Özsöyler, bölgedeki illerden hayvanat bahçesini görmek için çok sayıda ailenin Gaziantep'e geldiğini bildirdi.

Davut Uçar - Kenthaber / Gaziantep
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2005 Perşembe 12:17:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?