4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Hayvanat bahçesine ziyaretçi akını

Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın da 4. büyük hayvanat bahçesi konumundaki Gaziantep Hayvanat Bahçesi, ziyaretçi akınına uğruyor.


Gaziantep Hayvanat Bahçesi Halkla İlişkiler Müdürü Özgül Yazıcı, yaptığı açıklamada, geçen yıl 650 bin kişinin ziyaret ettiği hayvanat bahçesini bu yılın ilk 7 ayında 300 binden fazla kişinin ziyaret ettiğini belirtti. Yazıcı, gerek Gaziantep gerekse çevre il ve ilçeler başta olmak üzere her bölgeden ziyaretçinin hayvanat bahçesini görmeye geldiğini kaydederek, "Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın 4. büyük hayvanat bahçesi konumunda olan bahçemizde, 250 türde 4 binden fazla hayvan bulunuyor. Bahçemizi geçen yıl 650 bin kişi ziyaret etti. Bu yıl ise 1 milyon kişinin ziyaret etmesini bekliyoruz" dedi.


Bu yıl doğum sezonunda çok sayıda yavru aldıklarını ve her geçen gün hayvan sayısını artırdıklarını ifade eden Yazıcı, "Geçtiğimiz günlerde Bursa Hayvanat Bahçesi'nden yeleli aslan, Aydın'dan da 2 deve getirdik. Bu yıl gerçekleşen doğumlarla da hayvanat bahçemizin sakinleri arasına çok sayıda yeni üye katıldı. Bahçemizde yaşayan tüm hayvanların fiziksel, genetik ve biyolojik yapılarını göz önünde bulundurarak barınaklar hazırlıyoruz. Yazlık barınaklar havuzlu ve geniş bir arazi üzerine kurulurken kışlık barınaklar ısıtma sistemli yapılıyor" diye konuştu.


Yazıcı, yırtıcı hayvanlar olan aslan, kaplan, leopar, jaguar ve pumanın bahçenin kuzeyinde; çift tırnaklı olan ceylan, karaca, geyik ve yaban keçisi gibi hayvanların ise güney kısmında bulundurulduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:


"Bu yaptığımız sistem sayesinde hiçbir hayvanın sesi ve kokusu birbirine karışmıyor. Bilindiği gibi aslan ve kaplanın en sevdiği yiyecek ceylan ve geyik. Ceylan ve geyiğin ise en çok korktuğu hayvan aslan ve kaplan. Yaptığımız sistem sayesinde bu hayvanlar birbirini görmediği ve kokularını almadığı için hiç gergin olmadan, rahat ve huzurlu bir biçimde yaşamlarını sürdürüyorlar."

 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2007 Perşembe 11:52:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?