6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Hayvanat bahçesine ziyaretçi akını

Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi'nde gerçekleşen doğumlarla hayvanat bahçesi ailesine yeni üyeler katılıyor. Bahçede hayvan ve tür sayısının artmasıyla ziyaretçi grafiği de gün geçtikçe yükseliyor.

Avrupa'nın 4., Türkiye'nin en büyük Hayvanat Bahçesi olma özelliğini taşıyan Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi 2008 yılında büyük bir ziyaretçi akınına uğruyor.

250 tür ve 4 binden fazla hayvan mevcuduna sahip bahçe, gerek Gaziantep gerekse il dışından gelen binlerce konuk tarafından ziyaret ediliyor. Geçtiğimiz günlerde mevcut türler arasına eklenen Tukan kuşları, Ara aracuna papağanları, siyah ve beyaz kuğular kızıl deniz balıkları, yeni yılan türleri ve iguanalar Hayvanat Bahçesinin sakinleri arasına katıldılar.

Haziran ayında Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesinde çeşitli türlerde hayvan doğumları gerçekleşti. Bunlardan kangurular, midilli atlar, ceylanlar, kızıl geyik, Kamerun koyunu, yaban keçisi, Karaca, çeşitli balık türleri, Beyaz geyik, Alageyik yavruları özellikle çocuk ziyaretçilerin ilgisini çekiyor . 2008 yılının ilk 6 ayında hayvanat bahçesini 275 bin kişi ziyaret etti.

Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Müdürü Mehmet Celal Özsöyler, "Türkiye'nin en büyük, dünyanın sayılı hayvanat bahçeleri arasında yer alan Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi'nde gerçekleşen doğumlarla her gecen gün hayvan sayısı artmaktadır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 16:53:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?