6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Hayvanat bahçesinin yeni gözdesi

Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi ailesine yeni üyeler katıldı.


Kapladığı alan ve barındırdığı hayvan sayısı bakımından Avrupa'nın 4.cü, Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçesi olma özelliğini taşıyan Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi, 2008 yılında büyük bir ziyaretçi akınına uğruyor. 250 tür ve 4 binden fazla hayvan mevcuduna sahip bahçe, gerek Gaziantep gerekse il dışından gelen binlerce konuk tarafından ziyaret ediliyor.


Geçtiğimiz günlerde mevcut türler arasına eklenen Tukan kuşları, Ara Aracuna papağanları, siyah ve beyaz kuğular, kızıl deniz balıkları, yeni yılan türleri ve iguanaların yanı sıra Dev Kızıl Kanguru, hayvanat bahçesinin sakinleri arasına katıldı. Kızıl Kanguru, kendi türü olan kanguruların en büyüğü olup, yetişkin erkeği 1.50 metre boyunda ve 100 kilo ağırlığa kadar ulaşabiliyor. Dişileri ise 1 metre boyunda ve 75 kilo ağırlığa ulaşmakta. Bu kanguruların anavatanı Avustralya, Tosmania ve Yeni Gine. Kızıl kanguruların başlıca özellikleri uzun kuvvetli arka bacakları olup ön bacaklarını el olarak kullanmakta olmalarıdır. Ayrıca uzun kuyruğunu dengelerini sağlamakta kullanmakta olun en büyük özelliklerinden birisi de yavrularını keselerinde bulundurmasıdır. Kızıl kangurularının ortalama yaşam süresi 15 yıldır.


Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Müdürü Mehmet Celal Özsöyler, ''Türkiye'nin en büyük dünyanın sayılı hayvanat bahçeleri arasında yer alan Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi'ni 2008 yılı ilk 7 ayında 325 bin 600 kişi ziyaret etmiş olup her geçen gün hayvan sayısı ve türü artmaktadır'' dedi.
Özsöyler, hayvanat bahçesini geliştirme ve daha da güzelleştirme çalışmalarını da sürdürdüklerini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2008 Perşembe 14:06:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?