5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

Hediye almadılar diye sınıfta kaldılar iddiası

Gaziantep’te, Cennet Süzer İlköğretim Okulu 6 ve 7’nci sınıflarda okuyan, ancak sınıflarını geçemeyen 25 öğrencinin velisi, çocuklarının öğretmenlerine hediye almadığı ve özel dershaneye gitmedikleri için kasıtlı olarak sınıfta bırakıldığı iddiasıyla öğretmen ve okul idaresini şikayet etti. 

Çocuklarının kasıtlı sınıfta bırakıldığı iddiasıyla toplanan 25 öğrenci velisi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne okul idaresi ve öğretmenler hakkında şikayette bulundu. Toplu halde imzalanan şikayet dilekçesinde, “Okuldaki öğretmenler çocuklarımızı özel dershanelerdeki kursa göndermek istedi. Maddi durumdan dolayı bunu kabul etmedik. Daha sonra yıl sonunda öğretmenlere hediye alınması için para toplandığını duyduk. Çocuklarımız bu parayı da vermedikleri ve öğretmenlerine hediye almadıkları için kasıtlı olarak sınıfta bırakıldı'' iddiasında bulunuldu. 

Şikayet dilekçesini velilerden alan İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, iddiaları araştırmak üzere iki müfettiş görevlendirdiğini belirterek, “Bize gelen yazılı şikayette Cennet Süzer İlköğretim Okulu’ndaki bazı öğretmen ve okul yöneticileri hakkında iddialar var. Şikayet üzerine iki müfettişi görevlendirerek inceleme başlattırdık. İnceleme sonucu müfettişlerin vereceği rapor doğrultusunda gerekeni yapacağız. Eğer iddialar doğruysa sorumlular hakkında soruşturma açılacaktır'' dedi
Milliyet
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2006 Çarşamba 17:37:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
evsa özkan IP: 81.215.182.xxx Tarih : 15.07.2006 21:54:47
Gecmiş yıllardada bu okul hakkında bir cok iddalar vardı.Lütfen şube müdürleri araya girip olayları ört bas yapmasınlar .BEN ADIM GİBİ EMİNİM İDAALARIN DOGRULUGUNDAN .