6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Hemşerilerine G.Antep'i anlattı

Büyük Gaziantep Buluşması Gala Yemeği'nde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep'in eski ve yeni halini sinevizyon gösterisi eşliğinde anlattı.

Anatolian Otel Balo Salonu'nda düzenlenen yemeğe Vali Süleyman Kamçı, AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, Gaziantepliler Dernekleri Federasyonu Başkanı İnal Aydınoğlu ve çeşitli illerden gelen Gaziantepliler Dernekleri Federasyonu'na bağlı temsilciler katıldı.

Yemeğe katılan davetlilere sinevizyon gösterisi eşliğinde Gaziantep'i anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, merkezi hükümetten gelen paranın tamamının sadece memur maaşlarına yettiğini ve pasif durumda bulunan belediye mülklerini aktif hale getirdiklerini söyledi.

Güzelbey, ''Gaziantep kendi imkanlarıyla raylı sistemi yapıyor, Gaziantep kendi imkanlarıyla Disneyland yapıyor. İstanbul'da biliyorsunuz bunların fiyatı 1 milyar dolarlardan başlıyor. Bizim ki tabi daha küçük ama bize de bu kadarı yeter zaten. Biz bunları yaptığımız zaman pasif olan bütçeyi aktif hale getirdiğimiz zaman bir takım çevreler de bundan rahatsız oldu. Bizim bu sene sadece Ekim ayı için devletten gelen paranın tamamı 6.5 trilyondur. Bizim Ekim ayı harcamamız 25 trilyondur. Nerden bulduk biz bu parayı? Kemal Unakıtan bize para basma izni vermiyor. Banka da soymayacağımıza göre Gaziantep'teki pasif işletmeleri aktif hale getirdik'' dedi.

Daha önce Büyükşehir Belediyesi hakkında çıkan iddiaları hatırlatarak, Gazianteplileri birlik olmaya çağıran Güzelbey, ''Basında çıkan haberleri duymuşsunuzdur. Biz o parayı bir şekilde getir şuraya ver deseydik, biz bunu yapmadık. Kardeşim götür belediyenin kasasına yatır dedik. Eğer parayı biz açıklamasaydık bunlar başımıza gelmeyecekti. Parayı resmi olarak aldık. Bizim kimseden maddi bir destek beklentimiz yok. Yeter ki, Gaziantep'teki hemşehrilerimiz ve Gaziantep dışındaki hemşehrilerimiz bize inansınlar ve bizi desteklesinler. Bundan sonra Gaziantep yeni vizyonuyla Türkiye'nin ve dünyanın gündemine gelecektir'' diye konuştu.

Güzelbey, yaklaşık 1 saat süren konuşmasında Gaziantep'in tarihi dokusunu, yaptıkları icraatları ve yapmayı planladıkları projeleri anlattı. Konuşmaların ardından Büyük Gaziantep Buluşması etkinlikleri kapsamında Gaziantep'e gelen ses sanatçıları şarkılar söyleyerek davetlileri eğlendirdi. Ses sanatçısı Melda Duygulu'nun söylediği 'Karanfil Deste Gider' adlı şarkıya Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de eşlik etti.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2008 Pazar 11:11:32
Güncelleme :26 Ekim 2008 Pazar 13:47:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?