6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Henkel'den organik tarıma destek

Türk Henkel ve Şahinbey Lions Kulübü organik tarım eğitimi için el ele vererek, Oğuzeli ilçesinde sera kurdu.

Oğuzeli Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) bahçesinde kurulan sera, 294 öğrencisi bulunan okulda uygulamalı tarım derslerine olanak sunuyor.

Henkel ve Şahinbey Lions Kulübü'nün işbirliğiyle geliştirilen proje, diğer okullara da örnek teşkil ediyor. Henkel, projeye Henkel Smile (Gülümse, Henkel) sosyal sorumluluk programı kapsamında destek vererek, Türkiye'deki sosyal sorumluluk çalışmaları çerçevesinde eğitime verdiği desteği sürdürürken, Şahinbey Lions Kulübü, projenin yürütülmesi görevini üstlendi. Proje aynı zamanda Oğuzeli Halk Eğitim Merkezi, Oğuzeli İlçe Tarım Müdürlüğü ve Tarım İl Müdürlüğü tarafından da destekleniyor. Bölgede organik tarımın geliştirilmesi açısından olduğu kadar tüm Türkiye'de örnek teşkil etmesi açısından da önemli olan proje kapsamında 220 metrekarelik serada yetişen ürünler okul aile birliği aracılığı tarafından değerlendirilecek ve seradan elde edilen gelirler okulun masraflarını karşılamak için kullanılacak.

Oğuzeli YİBO'da düzenlenen törene Vali Süleyman Kamçı, Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, Türk Henkel İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Direktörü Mutlu Türpan, Türk Henkel Kurumsal İletişim Sorumlusu Hande Ardane, Türk Henkel Endüstriyel Yapıştırıcılar Satış ve Pazarlama Yöneticisi Enver Yetkin, Şahinbey Lions Kulübü Başkanı Nazan Tuğsuz, okul yöneticileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Vali Süleyman Kamçı, törende yaptığı kısa konuşmasında, serada emeği geçenlere teşekkür etti.

Türk Henkel İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Direktörü Mutlu Türpan ise yaptığı açıklamada, "Arkadaş Gibi Marka" sloganıyla hareket eden Henkel'in sosyal sorumluluğa büyük önem verdiğini belirterek, şunları söyledi:

"Türk Henkel olarak iş dünyasında kaydettiğimiz başarıların topluma karşı sorumluluklarımızı daha da artırdığının bilinciyle eğitime destek vermeyi sürdürüyoruz. Sürdürülebilir gelişme için önemi giderek daha çok kavranmaya başlayan organik tarımın Türkiye'de yaygınlaşmasına katkıda bulunacağına inandığımız eğitim odaklı bu projeye destek vermekten son derece gurur duyuyoruz."

Konuşmaların ardından seranın açılışı gerçekleştirildi. Seranın gezilmesinden sonra Şahinbey Lions Kulübü Başkanı Nazan Tuğsuz, Türk Henkel İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Direktörü Mutlu Türpan'a projeye desteklerinden dolayı plaket verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 14:59:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?