5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

'Hepatitler' konulu konferans

Gaziantep'te "Hepatitler" konulu konferansta konuşan Sani Konukoğlu Hastanesi Başhekimi Dr. Azmi Serin, hepatit hastalığının bir çok nedenlerle ortaya çıkabileceğini belirterek, zayıflamak için tüketilen bitkisel çaylarında bu hastalığa neden olabileceğini söyledi. 

Sani Konukoğlu Hastanesi tarafından düzenlenen "Hepatitler" konulu konferansta konuşan hastane Başhekimi Gastroenteroloji-iç hastalıkları uzmanı Dr. Azmi Serin, hepatit hastalığının çok çeşitli olduğunu belirtti. Dr. Serin, "Hepatit hastalığı halsizlik, iştahsızlık, ateş, boğaz ağrısı idrarda renk değişikliliği gibi bir çok belirtiyle görülebilir. Çoğunlukla görülen Hapetit A, Hapetit, Hapetit C hastalıklarıdır. 

Brusella, salmonella sifiliz, sepsiz, tifo hastalığı taşıyan kişilerde Hapetit tehlikesi altındadır. Parazitler ve toksinlerle oluşan bu hastalık, zayıflamak isteyen kişilerde de görülmüştür. Bitkisel çayla zayıflamak isteyen bazı hastalarımızın karaciğerlerinde enfeksiyonlar görülmüştür. Zayıflama çayını fazlasıyla kullanan kişilerde bu hastalık riski çok fazladır. Yaptığımız testlerde zayıflama çayı kullanan hastalarımızdan bu bitkisel zayıflama çayını bıraktığı zaman hastalığın gerilediğini gördük. Bu nedenle zayıflamak isteyen vatandaşlarımız ölçülü ve bilinçli bir şekilde bitkisel çayları tüketmelidir. Doktorlarına baş vuracak olan bu gibi hastalarımıza gerekli bilgiler verilecektir" dedi. 

Sani Konukoğlu Hastanesi konferans salonunda düzenlenen konferansa hepatit hastaları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2006 Cumartesi 16:29:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?