6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

'Hidrofıstık' büyük ilgi gördü

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Demokrasi Meydanı'nda açılan Gaziantep Üniversitesi standı alanı dolduran binlerce katılımcının ilgi odağı oldu.

Standı ziyaret eden Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, standı çok beğendiklerini ifade ederek, öğrencilerimizi başarılarından dolayı kutladılar.

Üniversite standında büyük ilgi gören ve Gaziantep Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Kulübü Robot ve Enerji Kolu tarafından yapılan ve adını Antepfıstığı'ndan alan Hidrofıstığın; TÜBİTAK'ın her geçen gün tükenmekte olan sınırlı enerji kaynaklarına ve küresel ısınmaya dikkat çekmek, ülkemizde de gerekli bilinçlendirmeyi yapmak amacıyla başlatmış olduğu üniversitelerarası geleneksel yenilenebilir enerji kaynakları ile çalışan araçlar yarışının Hidromobil için tasarlandığı belirtildi.

Stand da ayrıca “Uygulamalı Takı Teknolojisi Programı” tarafından sergilenen birbirinden güzel takılar da gelenlerin dikkatini çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 17:00:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?