4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Hidrojenli otoya Sanko sponsor oldu

Sanko Holding, kurumsal sosyal sorumluluk anlayışı kapsamında, TÜBİTAK'ın düzenlediği "Hidromobil 07" isimli hidrojen arabaları yarışmasına katılacak "Carga" ve "Hidrofıstık" isimli otomobillere sponsor oldu.


Sanko Holding'ten yapılan açıklamaya göre, TÜBİTAK'ın hidrojenle çalışan otomobil yapımını geliştirmek ve teşvik etmek amacıyla düzenlediği yarışmaya, Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nin 2 ayrı proje ile katıldığı belirtildi.

Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan "Carga" isimli aracın ekipmanlarını yurtdışından getirten Sanko Holding'in, Fizik Mühendisliği Bölümü'nde geliştirilen "Hidrofıstık" isimli aracın da sponsorları arasında yer aldığı kaydedildi. Açıklamada, Sanko Holding'in geçen yıl da aynı bölümde geliştirilen güneş arabasına sponsor olduğu hatırlatıldı.


Yarışmaya katılacak "Carga" ve "Hidrofıstık" isimli otomobillerin, Sanko makine mühendislerinin geliştirdiği "MST Bekoloder" iş makinelerinin logosunu taşıyacakları bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2007 Pazartesi 16:57:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?