6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Hiperbarik Oksijen Merkezi kuruldu

Gaziantep'te Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Oksijen Merkezi kuruldu.

1 Haziran'dan bu yana faaliyet gösteren Oksijen Merkezi'nde günde yaklaşık 36 hastaya hizmet veriliyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde tek olan Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi ile Gaziantep, sağlık alanında bir ilke daha imza atmış oldu. Merkezde Türkiye'deki 17 Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Oksijen Tedavisi uzmanından Dr. Özlem Çağlar görev yapıyor.

Çoğunluğunu enfeksiyonlu kötü kokulu yaraları bulunan kronik şeker hastalarının oluşturduğu merkezde bacaklardaki damarların tıkalı olmasına bağlı gelişen, çok sigara içmeye bağlı, kemik iltihaplarına bağlı, iyileşmeyen yaralar, trafik kazalarında oluşan ezilmeler, uzun süre yatakta yatan felçli hastalarda oluşan yatak yaraları, gazlı kangrenler, kanser tedavisi için radyoterapi yapılan hastaların ciltlerinde oluşan iyileşmeyen yaralar ile bunun dışında ani işitme kaybı, ani görme kaybı, beynin ani
oksijensiz kalmasına bağlı oluşan beyin hasarı, soba ve şofben zehirlenmesi ve dalgıçların su altına daldıklarında yakalandıkları vurgun hastalıkları da tedavi ediliyor.
Burada bir oda içerisine alınan hastaya yüksek basınç altında yüzde 100 oksijen solutuluyor. Böylece oksijen miktarı 100 kat artarak kanda dolaşan diğer dokulara giden oksijen miktarını da etkiliyor. Buna bağlı olarak dokunun şişliği ile enfeksiyon azalıyor ve yeni doku oluşumu hızlanıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2008 Pazar 18:49:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?