4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Hocalı katliamının 15. yıldönümü

Gaziantep Yörük Türkmen Derneği Basın Sözcüsü Ali Çağlayan, Hocalı katliamının insanlık tarihinin siyah bir sayfası olduğunu belirtti. 

Çağlayan, yaptığı açıklamada, 26 Şubat'ın Türk dünyası ve Azerbaycan için en acılı günlerden biri olduğunu belirtti. 

Türk milletini soykırım yapmakla suçlayanların Azerbaycan'da yapılanlara bakmaları gerektiğini kaydeden Çağlayan, "1992'de, ağır silahlarla donatılmış Ermenistan silahlı kuvvetleri ile Rus Motorize Alayı, Hocalı'ya saldırarak tarihin en vahşi katliamlarından birini yaptılar. Bu saldırılarda 613 kişi hunharca öldürüldü. Hocalı katliamı, insanlık tarihinde siyah bir sayfadır" dedi. 

Saldırılarda 83 çocuk ve 106 bayanın acımasızca öldürüldüğünü ifade eden Çağlayan, "Küçücük çocukların gözleri oyulmuş, hamile kadınların karınları yırtılmış ve insanlarımız diri diri toprağa gömülmüştür. Ayrıca 487 kişi de ağır şekilde yaralanmış ve bin 275 kişi ise rehin alınmıştır. Geri kalan nüfus da zorlukla canını kurtarmıştır. Bu katliam, Ermeniler'in Türkler'e karşı yaptıkları ilk katliam değildir. 1905 ve 1920 yılları arasında Azerbaycan'ın Bakü, Şamahı, Guba, Karabağ bölgelerinde de Rus askerlerinin desteğiyle büyük katliamlar yaparak binlerce insanımızın katline sebep olmuşlardır" diye konuştu. 

Çağlayan, Türkiye'nin Ermenistan politikasına ilişkin vereceği her kararda, kardeş ve dost ülke Azerbaycan'a zarar vermeyecek kararları almasını beklediklerini de sözlerine ekledi.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2007 Pazartesi 11:49:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?