4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Hollywood Gaziantep'e geliyor

Hollywood'un ünlü aksiyon oyuncularının da rol alacağı "Triade" (Büyük Şeytan Üçgeni) filminin çekimleri Gaziantep'te yapılacak.


Büyük Orta Doğu Projesi'nin konu edildiği filmde Hollywood'un ünlü starları Mark Dacascos, Don Wilson, Bolo Yeung, Eric Roberts, Emanuel Bettencourt ve Alla Kuvatova rol alacak. Hollywood starlarının yanı sıra Bulut Aras,Yüksel Arıcı ve Sema Öztürk gibi Türk oyuncuların da rol aldığı filmde, Çin-Amerika ve Ortadoğu ülkelerinin İstanbul'da gizli bir dünya savaşına neden olacak kirli işleri anlatılacak.


Yüzde 80'lik bölümü Gaziantep'te tamamlanacak olan filmde, İstanbul ve Amerika'da da çekimler yapılacak. Mesut Çetin'in yapımcılığını üstlendiği filmin senaryosunu ise Mehmet Akif Turgut yazdı. Filmin aksiyon sahneleri için ise Truva, Eragon ve Münih gibi önemli filmlerin kamera arkasındaki "Stunts Universal" şirketi ile anlaşma sağlandı.
Triade filminin Medya Koordinatörü Talat Özyosun, yaptığı açıklamada, filmin büyük bir bölümünün Gaziantep'te yapılacağını ve mekan seçimi için Gaziantep'te bulunduklarını belirtti. Özyosun, Gaziantep'in sınır bölgelerinde, tüm ilçelerinde ve merkezde mekan araştırmasına devam ettiklerini kaydederek, "Filmin çekimlerine kasım ayının ikinci haftasından itibaren start vereceğiz. Çekimler tamamlandıktan sonra da 2008'in Şubat ayında film tüm dünyada vizyona girecek. Filmin vizyona gireceği gün bütün oyuncularla birlikte Gaziantep'te çok ciddi bir gala yapmayı planlıyoruz" dedi.


Gladyatör filminin görüntü yönetmeni ile çalıştıklarını ve filmde Hollywood'un ünlü starlarının rol alacağını ifade eden Özyosun, "Filmde tetikleme mekanizmasının İstanbul'da olduğu bir atom bombasının Gaziantep üzerinden geçirilmesi ve başrol oyuncumuz Marc Dacascos'un bu oyunu bozması konu ediliyor. Filmde ayrıca güzel bir aşk hikayesi de konu edilecek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2007 Perşembe 18:16:47
Güncelleme :25 Ekim 2007 Perşembe 18:17:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?