5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

Hortumla su tutularak serinletiliyorlar

Sıcakların etkisini artırdığı Gaziantep'te, hayvanat bahçesindeki bazı hayvanlar, üzerlerine hortumla su tutularak serinletiliyor.
Sıcaklığın öğlen saatlerinde 40 dereceyi geçtiği Gaziantep'te, bunaltıcı havalardan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nin sakinleri de nasibini alıyor. Sibirya ve soğuk hava kökenli ülkelerden gelen yırtıcı hayvanlar kendileri için yapılan özel havuzlarda serinlerken, aşırı sıcağa dayanıklılığıyla bilinen deve ve devekuşları da bakıcıları tarafından üzerlerine hortumla su tutularak serinletiliyor. 

Develerin bile aşırı sıcaklar karşısında bitkin düştüğü hayvanat bahçesinde, bakıcılar günde 2-3 defa hayvanların üzerine su tutarak serinlemelerine yardım ediyor. Bakıcıları tarafından düzenli olarak hortumla serinletilen develer, su ihtiyaçlarını da ilginç bir şekilde karşılıyor. Develer, üzerlerine tutulan hortumları ağızlarına alarak dakikalarca su içiyor. 

Bu arada, Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde 6 ay önce dünyaya gelen 1'i erkek, diğeri dişi 2 leopar yavrusu, aylar sonra ilk defa kafeslerinden çıkarılarak ziyaretçilere gösterildi. 

Ziyaretçilerden ürktükleri için 6 aydır dışarı çıkarılmayan yavru leoparlar, ilk defa anne ve babalarından ayrı bir şekilde kendi özel yazlık kafeslerinde ziyaretçilerin karşısına çıkarıldı. 

Çocukların büyük ilgi gösterdiği yavru leoparlar, tel örgülerin yanına kadar gelirken, saldırgan hareketleriyle dikkat çekti. 6 ay önce dünyaya gelen ve henüz isim verilmeyen 2 yavru leopar, Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne ayrı bir başarıyı da beraberinde getirdi. 2 yıl içerisinde 1 leopardan 2 defa arka arkaya 4 yavru almayı başaran Gaziantep Hayvanat Bahçesi, bu alanda Avrupa'da bir ilki gerçekleştirdi. 

Avrupa'da hiçbir hayvanat bahçesinde nesilleri tükenmek üzere olan leoparlardan 2 defa yavru alınamadığını belirten Gaziantep Hayvanat Bahçesi Müdürü Celal Özsöyler, "Bu olay Avrupa'daki hayvanat bahçeleri arasında bir ilktir ve leoparların neslinin tükenmesinin önüne geçilmesi için de ümit vericidir" dedi.
.
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2006 Perşembe 10:58:46
Güncelleme :8 Haziran 2006 Perşembe 11:04:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?